Počela sistematska deratizacija

Izvor: Kragujevac.rs, 25.Sep.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sistematska deratizacija

U Kragujevcu je na teritoriji gradskih i prigradskih mesnih zajednica u cilju zaštite zdravlja stanovništva od zaraznih bolesti počela sistematska deratizacija, koju u narednih 15 dana izvodi Preduzeće za sanitarnu zaštitu DDD Promet iz Beograda.

«Uništavanje pacova i miševa obavlja se sredstvima na bazi antikoagulanata i svaki sekretar mesne zajednice biće dan pre obavešten o tome kada će se deratizacija vršiti na teritoriji njegove mesne zajednice, objasnila je Jasmina Predojević >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Simović, Gradskog član veća za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i saradnju sa udruženjima i uputil apel građanima Kragujevca da ekipama beogradskog preduzeća DDD «Promet» obezbede pristup podrumskim prostorijama u kojima se vrši uništavanje glodara».

Da bi se sistematsko suzbijanje štetnih glodara uspešno obavilo i da bi se izbegla eventualna nepoželjna trovanja, građani ne treba da diraju postavljene mamce, spreče decu da ih ne diraju i onemoguće domaćim životinjama pristup postavljenim mamcima. Ukoliko dođe do trovanja treba se javiti najbližoj zdravstvenoj ustanovi.

Akcijom sistematske deratizacije biće obuhvaćene zajedničke prostorije stambenih zgrada, individualna domaćinstva, zelene površine, kanalizaciona mreža, divlja nehigijenska naselja, groblja, Gradska deponija «Jovanovac», divlje deponije i obale reka i potoka u gradu.

Usluge deratizacije finansira grad Kragujevac.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Počela sistematska deratizacija u celom gradu

Izvor: Šumadija Press, 26.Sep.2014, 12:13

Na teritoriji gradskih i prigradskih mesnih zajednica počela je sistematska deratizacija u cilju zaštite zdravlja stanovništva od zaraznih bolesti.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.