Oprema za Kamenicu 2

Izvor: Akter, 27.Jul.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprema za Kamenicu 2

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine saopštila je danas da su potpisani ugovori o nabavci medicinske opreme za medicinski institut "Kamenica dva" u Sremskoj Kamenici

Tim ugovorima obezbeđena je najsavremenija medicinska oprema koja je neophodna za lečenje onkoloških pacijenata u Vojvodini, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se ugovori odnose na kupovinu tri višeenergetska linearna akceleratora sa pratećom radiološkom opremom.

Ugovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << su potpisani sa kompanijama Maks tim, Orthoaid, Zimens i Komtrejd iz Beograda, Kvark iz Kragujevca i Pozitiv iz Novog Sada.

U skladu sa uslovima datim u konkursnoj dokumentaciji, obezbeđen je garantni period na minimum šest godina, u okviru koga akceleratori moraju da budu u funkciji 365 dana, svih 24 sata, sa dozvoljenim maksimalnim prekidom od 10 dana u jednoj kalendarskoj godini, navodi se u saopštenju.

U slučaju da je uređaj u kvaru više od 10 dana tokom jedne kalendarske godine, dobavljač je dužan da bez odlaganja izvrši naknadu troškova zdravstvenim ustanovama u iznosu od 6.400 evra, za svaki dan za koji uređaj ne radi, za svaki uređaj posebno, piše u saopštenju.

Dodaje se da je u toku priprema bunkera u objektu „Kamenice dva“, kako bi kupljena oprema bila isporučena u najskorije vreme.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Kamenica: Nova oprema ukida liste čekanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2015, 16:23

Liste čekanja na zračnu terapiju na Institutu za onkologiju Vojvodine mogle bi već 2016. godine biti ukinute, nakon što u Kamenicu 2 konačno stignu novi aparati za zračenje, najavljuju nadležni. U Vojvodini se na zračenje trenutno čeka tri meseca, a na listi u Institu nalazi se gotovo 700 pacijenata...Posle...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.