Izvor: Kragujevac.rs, 24.Maj.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objedinjeni konkurs za upis dece u vrtiće

Zahvaljujući izmenama i dopunama Pravilnika o načinu, kriterijumu i postupku prijema dece u predškolske ustanove “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“ stekli su se uslovi za objedinjeni konkurs za upis dece u vrtiće čiji je osnivač grad Kragujevac. Roditelji su, rekla je u izjavi za sajt grada Gordana Marković načelnik Gradske uprave za vanrpivredne delatnosti, ranije konkurisali za svaki vrtić posebno, ali od ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << roditelji će podnositi prijave na jednom mestu. Zbog toga je Gradsko veće imenovalo šestočlanu komisiju čija će se kancelarija nalaziti u zgradi Predškolske ustanove “Nada Naumović“ u ulici Save Kovačevića bb. Nakon predaje dokumentacije zadatak komisije je da izvrši bodovanje i formira jedinstvenu aktivnu rang listu koja će se nalaziti na sajtu grada i sajtovima obe predškolske ustanove. Rang lista ažuriraće se jednom mesečno.

Deca se raspoređuju u jedan od 16 vrtića na teritoriji grada u skladu sa željama roditelja, koji vrtiće obeležavaju rednim brojem prilikom prijavljivanja na konkurs. Prioritet imaju deca samohranih roditelja, deca iz hraniteljskih porodica, usvojena deca, deca primaoci socijalne pomoći, deca sa smetnjama u razvoju ili deca sa medicinskom dokumetacijom.

Novina je da će roditelji i mimo konkursa u toku godine moći da predaju dokumentaciju koja se odmah boduje, a deca dobijaju svoje mesto na rang listi.

Kada se popune kapaciteti u državnim vrtićima, onda se prvi sledeći sa rang liste poziva da se izjasni da li želi da dete ide u privatni vrtić. Ukoliko se roditelji izjasne za neki od verifikovanih privatnih vrtića sa kojima grad ima potpisan ugovor dobijaju rešenje o raspoređivanju.

Inače, u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad učešće roditelja je 3.700 dinara, a u privatnom 5.300 dinara.

Jedinstveni konkurs za upis dece u predškolske ustanove na teritoriji grada Kragujevca, je efikasno, sveobuhvatno, pravično i transparentno sprovođenje postupka prijema dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac i biće jednostavniji za roditelje. Formiranje jedinstvene aktivne rang liste, prema rečima Gordane Marković, omogućava pravičan upis dece, pruža mogućnost uvida u raspoložive kapacitete, kao i uvid u nedostajuće kapacitete.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.