Novosađani i bez velemajstora pobednici Kupa Svetozara Gligorića

Izvor: Blic, 22.Maj.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani i bez velemajstora pobednici Kupa "Svetozara Gligorića"

Novosadski šah klub (NŠK) pobednik je Kupa Srbije posle turnira u Kraljevu.

Novosađani su osvojili tutulu sa 17 meč bodova i 20 osvojenih poena. Drugi je Jugović iz Kaća sa 15 (20), a treći Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca sa 14 (18).

Dalje slede Radnički Vodovod iz Kragujevca sa 13 (17), Omladinac (Novi Banovci) sa 10 (15), Trepča (Kosovska Mitrovica) sa 10 (12,5), Sloga (Kraljevo) sa 7 (11). Na začelju su Srbobran sa 4 (10), Borac (Čačak) sa 4 (8,5) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stara Pazova sa 4 meč boda i osam osvojenih poena.

Novosađani su igrali bez velemajstora Dragana Šolaka i Roberta Markuša, a oslonac su bili Aleksej Dreev iz Rusije, te Bojan Vučković, Dušan Popović, Aleksandar Kovačević i Miroljub Lazić.

Jugović je bio pojačan Ivanom Ivaniševićem, a nosilac duple krune iz 2014, Radnički Vodovod nastupio je u podmlađenom sastavu pošto su klub napustili Ivanišević, Perunović i Damljanović.

Od 30 klubova, koji su imali pravo nastupa u Kraljevu zbog finansijskih teškoća pojavilo ih se samo deset. Igrano je sedam kola po Švajcarskom sistemu.

Ovo je treći put da se Kup Srbije igra pod imenom velemajstora Svetozara Gligorića (1923-2012), najboljeg jugoslovenskog šahiste svih vremena.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosadski šahisti osvojili Kup Srbije

Izvor: Radio 021, 22.Maj.2015

Novosadski šah klub pobednik je Kupa Srbije posle turnira u Kraljevu...Novosađani su osvojili tutulu sa 17 meč bodova i 20 osvojenih poena. Drugi je Jugović iz Kaća sa 15 (20), a treći Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca sa 14 (18). Dalje slede Radnički Vodovod iz Kragujevca sa 13 (17), Omladinac...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.