Deset skutera za Policijsku upravu Kragujevac

Izvor: Kragujevac.rs, 02.Sep.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset skutera za Policijsku upravu Kragujevac

Grad Kragujevac ustupio je na privremeno korišćenje deset skutera Policijskoj upravi. Primopredaju su u prisustvu saradnika obavili pomoćnik gradonačelnika za regionalnu i međuregionalnu saradnju Slađan Radovanović i načelnik PU Kragujevac Goran Živković.

Reč je zajedničkom projektu Policijske uprave i grada Kragujevca sa kojim smo pre tri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << aplicirali ka Južnomoravskoj regiji Češke Republike, podsetio je Radovanović. Partneri iz Češke donirali su deset Pijađo skutera od 125 kubika koji imaju specijalnu opremu. Vrednost donacije je 30 000 evra. Skuteri će biti u službi Policijske uprave, a na dobrobit grada Kragujevca, radi poboljšanja uslova rada policije na terenu odnosno u cilju povećanja bezbednosti ljudi i imovine. Malo smo sačekali sa dodelom, zbog dodatne opreme, koja je bila uslov za njihovo stavljanje u funkciju.

Prema rečima Slađana Radovanovića, skuteri su dodeljeni na pivremeno korišćenje jer nas na to obavezuje zakon. Grad Kragujevac je kao primalac donacije vlasnik sredstava u naredne tri godine. Nakon isteka tog roka, u maju 2015. godine biće ustupljeni Policijskoj upravi na trajno korišćenje.

Zahavljujući se lokalnoj samoupravi na izuzetno kvalitetnoj donaciji, Goran Živković načelnik PU Kragujevac je rekao da je planirano da se skuteri koriste u patrolnoj i preventivnoj delatnosti pre svega na područjima gde je otežan pristup putničkim vozilima, kao što su jezero u Šumaricama, Veliki park, bazeni i slično. Osim saobraćajne policije skutere će koristiti i policija opšte nadležnosti, u zavisnosti od situacije, jer je to svrsishodnije, brže ali i jeftinije. Skuteri poseduju svu neophodnu dodatnu opremu kao što su recimo rotaciona svetla i priključak za radio stanicu. U svakom slučaju, zaključio je Živković, ovakvom modernizacijom voznog parka, bezbednost u gradu biće na višem nivou nego do sada.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Skuteri, ipak, završili u Policijskoj upravi

Izvor: Šumadija Press, 03.Sep.2014, 13:53

Grad Kragujevac ustupio je Policijskoj upravi, na privremeno korišćenje, 10 skutera.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.