UEFA ne menja Statut zbog Kosova!

Izvor: Sportske.net, 03.Maj.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA ne menja Statut zbog Kosova!

Dobre vesti stižu iz Budimpešte! Na današnjem Kongresu UEFA odbijen zahtev za izmenu Statuta koja bi olakšala punopravni prijem Kosova u članstvo Evropske kuće fudbala.

Naime, na današnjem Kongresu se najpre glasalo za izmenu člana 5. Statuta po kojoj bi se ukinuo uslov da samo država članica Ujedinjenih nacija, što Kosovo nije, može da bude primljena u članstvo UEFA.

Za usvajanje amandmana bilo je potrebno 36 glasova, odnosno dvotrećinska većina >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od 54 glasa, ali su predlagačima nedostajala tri glasa, koja su presudila u korist Srbije!

Na predlog Švajcarske, ovo glasanje je bilo tajno.

Ipak, bez obzira na činjenicu što je odbijena promena Statuta, do kraja sednice će se pristupiti glasanju o prijemu Kosova u UEFA.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

PREOKRET - Kosovo primljeno u UEFA!

Izvor: Sportske.net, 03.Maj.2016

Iako je prvi nagoveštaj bio da se to neće dogoditi, jer na današnjoj sednici UEFA nije promenila član Statuta koji se direktno odnosnio na ovo pitanje, u nastavku je došlo do obrta...Na osnovu odluke Kongresa UEFA na današnjoj sednici u Budimpešti, Kosovo je postalo punopravna članica Evropske...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.