Sprečiti da Kosovo postane izvoznik ekstremizma

Izvor: Akter, 31.Jul.2014, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečiti da Kosovo postane izvoznik ekstremizma

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga zatražila je od bezbednosnih institucija da preduzmu mere u cilju sprečavanja i borbe protiv pretnji islamskog ekstremizma i radikalizma, posle pojave zastrašujućih snimaka scena u kojima kosovski Albanci učestvuju u Siriji, piše "Koha ditore"

Predsednica Jahjaga je razgovarala sa čelnicima bezbednosnih institucija Kosova o pretnjama koje dolaze od islamskog ekstremizma i radikalizma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Ona ih je pozvala da kao prioritet stave ovu pretnju po sigurnost Kosova, regiona i šire, te da u saradnji sa partnerima spreče da Kosovo izvozi radikalne ekstremiste u svet, saopšteno je nakon sastanka iz kabineta predsednice.

Jahjaga je istakla da Kosovo ni u jednom trenutku "neće dozvoliti da postane izvor ekstremizma i sklonište kriminalaca koji podstiču teror i mržnju".

Ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi je na tom sastanku tražio međunarodnu poternicu za Lavdrimom Muhadžerijem koji se u filmskim snimcima vidi kako seče glavu jednoj osobi u Siriji.

Kako prenose pojedini beogradski mediji, kosovski Albanac Lavdrim Muhadžeri (24) iz Kačanika koji je otišao u džihad u Siriju i tamo vrši brutalne zločine objavio je na Fejsbuku fotografije svojih najnovijih aktivnosti - kako drži jednog mladića i priprema se da mu nožem odseče glavu, a zatim je odrubljenu drži u rukama i pozira ispred kamere.

Najpoznatiji kosovski pripadnik ozloglašene ekstremističke organizacije Islamska država Iraka i Sirije ili samo Islamska država, prošlog meseca bio je u fokusu medija u regionu, jer je objavio kako pali kosovski pasoš.

Kako prenose prištinski mediji, poslednjih nekoliko godina više od 200 kosovskih Albanaca je otišlo u džihad da se bori na strani radikalnih islamskih grupa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Jahjaga: Sprečiti da Kosovo postane izvor ekstremizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2014

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga zatražila je od bezbednosnih institucija da preduzmu mere u cilju sprečavanja i borbe protiv pretnji islamskog ekstremizma i radikalizma, posle pojave zastrašujućih snimaka scena u kojima kosovski Albanci učestvuju u Siriji, piše "Koha ditore".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.