Poslanici Srpske liste ponovo u poslaničkim klupama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2017, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Srpske liste ponovo u poslaničkim klupama

Poslanici Srpske liste prisustvuju danas sednici Skupštine Kosova nakon skoro šestomesečnog bojkota.

Povratak u poslaničke klupe pre par dana najavio je šef Srpske liste Slavko Simić koji je rekao da se vraćaju kako bi "iskoristili sve mogućnosti za sprečavanje formiranja kosovske vojske i da bi Prištini uskratili izgovore za neformiranje ZSO".

Današnjoj sednici Skupštine, osim srpskih poslanika prisustvuje i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preneo je Radio Kim.

Na dnevnom redu današnjeg zasedanja među šesnaest tačaka nalazi se i izbor jednog člana Sudskog saveta Kosova iz redova srpske zajednice.

Na početku sednice predloženo je da se šesta tačka, razmatranje Nacrta zakona o visokom obrazovanju skloni sa dnevnog reda, što su podržali i poslanici Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.