Sutra kreće ispumpavanje vode sa kopa Tamnava - Zapadno polje

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra kreće ispumpavanje vode sa kopa Tamnava - Zapadno polje

U rudarskom basenu Kolubara sutra će početi ispumpavanje vode sa kopa "Tamnava - Zapadno polje", u prisustvu ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića, saopštio je EPS.

Posle raspisanog tendera za ispumpavanje vode i mulja iz kopa "Tamnava - Zapadno polje", posao je dobila firma “Energotehnika Južna Bačka” iz Novog Sada i rumunska firma "SC NESS >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Project Europa SRL".

Urađena studija utvrdila je da je moguće ispumpavanje maksimalno 50 kubnih metara u sekundi, a rok za izvršenje čitavog posla je 90 dana.

Ugljenokop "Tamnava - Zapadno polje" u RB Kolubara poplavljen je u majskim poplavama, od kada je taj kop praktično postao veliko veštačko jezero izlivanjem reke Kolubare i od tada je obustavljena proizvodnja uglja na toj lokaciji za potrebe termoelektrana "Nikola Tesla".

"Tamnava -Zapadno polje" je danas veštačko jezero površine oko 22 kilometara kvadratnih, sa oko 187 miliona kubika vode, što je veća zapremima od Vlasinskog jezera koje ima 165 miliona kubika vode.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ispumpavanje vode sa kopa Tamnava Zapadno polje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2014

U rudarskom basenu Kolubara danas će početi ispumpavanje vode sa kopa "Tamnava Zapadno polje", u prisustvu ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića, saopštio je EPS...Kolubara se tokom majskih poplava izlila u najveći kolubarski ugljenokop Tamnava zapadno polje i pretvorila u jezero sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.