Pobeda nad Kolubarom vraća optimizam (subota, 19h)

Izvor: KGsport.info, 03.Feb.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda nad Kolubarom vraća optimizam (subota, 19h)

BORBA UPRKOS PEHOVIMA: Nenad Tanasijević (Foto: JZ)

Košarkaši Radničkog 1950 ugostiće sutra od 19 časova u hali „Jezero“ ekipu Kolubare iz Lazarevca, u utakmici 17. kola Druge lige Srbije. Nakon dva nesrećna poraza od Pirota i zrenjaninskog Proletera, pred izabranicima trenera Igora Todorovića je jasan zadatak da pobedom u duelu sa Lazarevčanima prekinu seriju slabijih rezultata i ponovo se uključe u borbu za sam vrh tabele.
Za košarkaše Radničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << 1950 ova 2017. godina nije počela u skladu sa novogodišnjim željama. Dva poraza i jedan trijumf na poslednja tri meča, serija pehova i povreda igrača, nedostatak sportske sreće, ali i ne baš idealan tretman od strane sudija, obeležili su start drugog dela sezone kada je u pitanju kragujevački drugoligaš.
Situacija pred meč sa Kolubarom nije ništa bolja. Van stroja su trojica važnih igrača, pa iako je tim Igora Todorovića favorit na ovom susretu, put do dva boda neće biti nimalo lak.
– Sutra nas očekuje meč koji bi samo „na papiru“ trebao da bude nešto lakši, ali istina je da to ustvari uopšte nije tako. Pre svega, treba istaći da Kolubara nije isti tim sa početka sezone, budući da je dovela 2-3 pojačanja i da su početkom ove godine vezali nekoliko bitnih pobeda, što je dokaz da se trenutno nalaze u odličnoj formi. Sa druge strane, ovaj meč za nas dolazi u najnezgodnijem trenutku, s obzirom da su nam tri vrlo bitna igrača Miloš Tripković, Filip Lalović i Marko Drašković povređeni, tako da ćemo uz velike kadrovske probleme morati da odigramo ovu utakmicu. Svakako da ne bežimo od uloge favorita i znam da ćemo dati sve od sebe kako bi osvojili dva nova boda i tako ostali u trci za vrh tabele. – oprezan je Nenad Tanasijević, plejmejker, ujedno i direktor kluba.
Problem sa povredama igrača bi svakako bio podnošljiviji da je Radnički 1950 u zimskom prelaznom roku uspeo da dopuni selekciju sa par novih imena. To se zbog nedostatka finansijskih sredstava nije dogodilo, tako da su Kragujevčani u drugi deo sezone ušli bez pojačanja.
– Mi smo jedini klub koji od početka sezone nije doveo nijednog igrača da „osveži“ svoj roster. Upravi su ruke bile vezane po tom pitanju, pre svega zbog finansijske situacije u gradu i dinamike isplate Grada prema sportskim klubovima. Ne mogu ni da zamislim šta bismo sve mogli da uradimo rezultatski da smo u ovom prelaznom roku mogli da reagujemo i pojačamo se sa još nekim igračem koji nam je bio na skeneru, budući da smo sa ovim timom ovde gde jesmo. – ističe Tanasijević.

Prošlonedeljni poraz od Proletera, drugi u Kragujevcu ove sezone, teško je pao Tanasijeviću i njegovim klupskim drugovima. Rana je očigledno još sveža…
– Misli i dešavanja sa zadnje utakmice me još uvek ne napuštaju, iako je protekla skoro cela nedelja i glave su se ohladile. I sada ću reći da smo oštećeni i da kriterijum suđenja u toj utakmici sa Proleterom nije bio ravnopravan. Dobro smo pogledali snimak meča, popričali sa ljudima iz struke i zaključak je da smo oštećeni, naročito u prvom poluvremenu. Jedino pozitivno iz te utakmice i ono zbog čega mi je srce puno, jeste način na koji smo se rezultatski vratili u meč i kako smo odigrali drugo poluvreme. To je ono što čini ovu igru zanimljivom i dovodi ljude na tribine, a ne ponašanje sudija. – ubeđen je plejmejker kragujevačkog tima, koji dodaje da nije zadovoljan sudijskim kriterijumom i na nekim prethodnim utakmicama:
– Ne znam, to možda više i nije slučajno, budući da nam se mnogo puta desilo ove sezone. U Pirotu smo imali slične situacije gde smo izgubili meč na pola koša, zatim Vojvodina u Novom Sadu itd. Često se ponavljaju takve situacije i takvi mečevi da bi to bilo baš tako slučajno. Staviću to na konto činjenice da smo mi ipak debitanti u ovoj ligi, pa smo po pitanju relacija sa službenim licima možda malo i neiskusni ili naivni. Verovatno sve ostale ekipe to mnogo bolje i veštije rade od nas. Uostalom, ipak su to timovi koji već godinama, a neki i decenijama, igraju u prvim srpskim ligama. To su stvari na koje mi ne možemo da utičemo trenutno i zato nam jedino preostaje da radimo samo ono što je do nas – da se borimo maksimalno na terenu. Za koliko će to biti dovoljno, videćemo na kraju sezone, kada se i podvlači crta.
I pored ova dva poraza i kadrovskih problema sa kojima se ekipa Radničkog 1950 suočava u poslednje vreme, šanse Kragujevčana da se nađu u višem rangu takmičenja nisu još uvek iskopnile.
– Samo mi znamo sa kojim se sve problemima nosimo, ali uprkos tome borićemo se dokle god bude i teoretske šanse za ulazak u KLS. Odradićemo maksimalno sve što je do nas i nikome nećemo dati ništa unapred, sve dok nas ne nadjača sportski, na terenu. – poručuje za kraj Nenad Tanasijević.

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.