Otkazana poseta ministra Antića RB Kolubara

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazana poseta ministra Antića RB "Kolubara"

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić otkazao je sutrašnju posetu Rudarskom basenu "Kolubara", zbog najavljenog nevremena, saopštilo je Ministarstvo energetike.

Antić je trebalo da obiđe poplavljene površinske kopove, da se upozna sa trenutnom situacijom i razgovara sa direktorom RB "Kolubara" Miloradom Grčićem.

Zapadno i istočno polje kopa "Tamnava" u RB "Kolubara" pogođeni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << velikim poplavama polovinom maja, kada su se praktično na njima stvorila velika jezera, koja su "zarobila" bagere za iskopavanje uglja i pretila da ugroze rad termoelektrane "Kolubara".

Grčić je nedavno najavio, u izjavi za medije, pokretanje proizvodnje uglja u Velikim Crljenima u prvoj polovini avgusta, koja bi trebalo da obezbedi dodatnih 20.000 tona lignita na dan za termoelektrane "Nikola Tesla".

Na zahtev Ministarstva rudarstva i energetike obavljena su merenja od 1. do 15. jula i premerena je ukupna poplavljena površina zapadnog i istočnog polja kopa "Tamnava" od oko 7,5 kilometara kvadratnih.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.