Rascep u SPS-u: Stefanović formira novu stranku!

Izvor: juGmedia, 28.Jan.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rascep u SPS-u: Stefanović formira novu stranku!

LESKOVAC – Jedan od osnivača Socijalističke partije u Srbiji i Leskovcu Živojin Stefanović najverovatnije će sa grupom nezadovoljnih istomišljenika napustiti tu stranku i formirati Udruženje građana „Liga socijalista za Leskovac“.

Formiran je incijativi odbor od devet članova i 80 mesnih inicjativnih odora u Leskovcu.

„Ovo je odgovor dela socijalista na dešavanja pre kongresa SPS-a, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je nestatutarno raspušten gradski odbor u Leskovcu, čiji sam predsednik bio“, kaže Stefanović, inače, aktuelni predsednik Skupštine grada.

Prvi sastanak inicijativnog odbora s potencijalnim članstvom održaće se u subotu u sali Skuštine grada.

Stefanović kaže da ne strahuje za svoju fotelju. „Nisam se rodio s njom. Nije mi stalo do funkcije, već do ideje socijalizma, onakvog kakvog su zagovarali Svetozar Marković i Dimitrije Tucović“, veli.

Ipak, ostavlja mogućnost da se nesuglasice izglade i odustane od formiranja nove političke grupacije.

„Svi smo i dalje članovi SPS-a, a situacija će se iskristalizovati najdalje do sredine marta, kada će se znati reakcije lokalnog, ali i republičkog rukovodstva“, dodaje.

Sam Stefanović nije član incijativnog odbora, a nepoznanica je da li među pristalicama ima aktuelnih odbornika u Skupštini grada iz redova SPS-a.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši lider leskovačkog SPS-a formira novu stranku

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jan.2015

Desetak uglednih članova leskovačkog SPS-a krenulo je u formiranje Udruženja Liga Socijalista Leskovca, na čijem bi čelu trebalo da bude predložen doskorašnji lider lokalnog SPS-a Žika Stefanović...Inicijativna Skupština biće održana ove subote, a  kako nam je potvđeno, prisustvovaće čak ...

Nastavak na JužneVesti.com...

Bivši gradonačelnik Leskovca Živojin Stefanović napušta SPS

Izvor: Blic, 28.Jan.2015

Jedan od osnivača Socijalističke partije Živojin Stefanović najavio je danas da će napustiti tu stranku i sa grupom nezadovoljnih istomišljenika formirati Udruzenje građana "Liga socijalista za Leskovac"...Stefanović, koji je predsednik Skupštine grada Leskovca, rekao je za agenciju Beta da...

Nastavak na Blic...

Rascep u SPS-u: Stefanović formira novu stranku!

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Jan.2015, 01:41

Jedan od osnivača Socijalističke partije u Srbiji i Leskovcu Živojin Stefanović najverovatnije će sa grupom nezadovoljnih istomišljenika napustiti tu stranku i formirati Udruženje građana „Liga socijalista za Leskovac“...Formiran je incijativi odbor od devet članova i 80 mesnih inicjativnih...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.