Radnici „Interleminda“ zauzeli fabriku, traže milion evra

Izvor: juGmedia, 17.Feb.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici „Interleminda“ zauzeli fabriku, traže milion evra

LESKOVAC – Radnici „Interleminda“ zauzeli su danas, posle blokade magistralnog puta Leskovac-Vlasotince, fabričke pogone iz njih će izaći kada im vlasnik iz Bugarske isplati 14 zaostalih zarada od oko milion evra.

„Izalazićemo samo da bismo protestovali ispred sedišta grada Leskovca“, kaže sindikalista i vođa generalnog štrajka 70 od oko 120 radnika fabrike u kojoj se proizvodio pocinkovani lim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i izolacioni „sendvič“ paneli.

„Pored isplate zarada i povezivanje radnog staža, tražimo i da se ponovo pokrene proizvodnja jer tržište imamo, pa nas potencijalni kupci još opsedaju“, veli Milenković, koji tvrdi da gradonačelnik Leskovca nije odgovorio na sedam apela radnika ove fabrike.

Pomoćnik gradonačelnika Gojko Veličković demantuje Milenkovića i istovremeno podržava današnji potez radnika.

„Većinski vlasnik Valentin Zaharijev je decembra prošle godine prihvatio naše predloge da uvede fabriku u stečaj i istovremeno izvrši reorganizaciju i zadrži deo radnika. Posle toga se više nije javio. Na višim instancama je da preuzmu dalje korake“, objašnjava Veličković za Jugmediu.

Fabrika je prestala sa radom maja prošle godine, a pre tri meseca je isključena struja, pa malobrojno obezbeđenje nije u stanju da sačuva imovinu od lopova.

„Fabrika se čerupa. Nestale su ogromne zalihe lima i panela, a lopovi noću odnose sve što im se nađe na putu“, objašnjavaju radnici.

Procene su da Bugarin duguje leskovačkim radnicima oko milion evra, nekima i po 25.000 evra, kao Draganu Nikoliću, na primer.

„Trpimo za parče hleba jer preživljamo samo od dečjeg dodatka. Sramota za državu i za grad što se ovo dozvolilo“, jada se Nikolić, koji je na proteste došao sa suprugom i troje maloletne dece.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest radnika „ Interleminda“ jer nisu primili 14 plata

Izvor: Prva.rs, 17.Feb.2014

Predsednik Samostalnog sindikata u „ Interlemindu“ Saša Milenković rekao je Tanjugu da većinski vlasnik fabrike Bugarin Valentin Zaharijev i menadzment nisu dolazili u fabriku već devet meseci i da traže pomoć države koja je i dalje vlasnik 49 odsto kapitala fabrike..„ Blokirali smo put...

Nastavak na Prva.rs...

LE: Radnici se zaključali u Interlemind

Izvor: OkRadio.rs, 17.Feb.2014

70 radnika „Interleminda“ iz Leskovca zauzeli su u ponedeljak, fabričke pogone iz njih će izaći kada im vlasnik iz Bugarske isplati 14 zaostalih zarada od oko milion evra. Oni su prethodno blokirali magistralni put Leskovc-Vlasotince,    „Pored isplate zarada i povezivanje radnog staža,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.