PU Leskovac: Zlostavljaju muškarci, ali i žene

Izvor: juGmedia, 20.Sep.2013, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PU Leskovac: Zlostavljaju muškarci, ali i žene

LESKOVAC – U prvih osam meseci ove godine, Policisjkoj upravi prijavljeno je 136 slučajeva nasilja u porodici i inicirano je toliko krivičnih postupka.

U saopštenju policije navodi se da su krivične prijave podnete protiv  143 izvšrioca, te da je om oštećeno je  110 žena i 57 muškaraca.

U strukturi izvršilaca ukupno je 133 muškaraca i  10 žena. Prema 102 osobe je primenjena mera lišenja slobode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Najviše registrovanih slučajeva nasilja u porodici je sa područja grada Leskovca (114), opštine Vlasotince (7), Bojnika (7), Lebane (6) i Medveđe (2).

Vršenjem ovog krivičnog dela sedam lica je zadobilo teške telesne povrede i 22.

Najveći broj ovih krivičnih dela izvršen je u prostorijama porodičnog domaćinstva upotrebom fizičke snage i pretnje. Žrtvama nasilja u prodici telesne povrede su nanošene  drvenim motkama, letvama, nožem, kamenom ili ciglom.

U periodu od 2011. do 2013. godine, nadležnim Javnim tužilaštvima podneta je ukupno 421 krivična prijava protiv izvršioca ovog krivičnog dela.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovac: Od početka godine prijavljeno 136 slučajeva nasilja u porodici

Izvor: Press, 20.Sep.2013

Krivične prijave su podnete protiv 133 muškarca i 10 žena, navodi se u saopštenju PU. .. Najveći broj nasilja u porodici zabeležen je na teritoriji Leskovca 144, zatim u opštinama Bojnik i Vlasotince po sedam , Lebanu šest i dva slučaja u Medveđi. .. U najmanjoj opštini Crna Trava nije...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.