Niš dobio nagradu za doprinos olakšavanju života osobama sa invaliditetom

Izvor: JUGpress.com, 25.Apr.2017, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš dobio nagradu za doprinos olakšavanju života osobama sa invaliditetom

NIŠ

Niš je dobio nagradu za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godine.

Ova nagrada dobivena je na  konkursu koji je sprovela Kancelarija zaštitnika građana.

Nagradu je u ime grada primila članica Gradskog veća, resorno zadužena za socijalnu politiku, Tijana Đorđević Ilić koja je rekla da je ova nagrada potvrda da je grad na dobrom putu da osobama sa invaliditetom obezbedi bolje okruženje.

Srbija ima dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zakone vezane za osobe sa invaliditetom, ali se oni tek ponegde primenjuju kako treba. Niš ima dobro strategiju za implementaciju i to je Kancelarija zaštitnika građana, koja je i sprovela ovaj konkur, prepoznala.

„Ovo je nagrada za strateško promišljanje, tačnije za dokumenta koja lokalna samouprava ima a to je Strategija, Akcioni plan održivog razvoja grada Niša od 2015. do 2020. Ono što je komisija prepoznala je i to da smo mi u protekloj godini imali dobru implementaciju svih tih dokumenata„, objašnjava Đorđević Ilić.

Kako je navela, ovo je veliko priznanje za Niš i podsticaj da u narednom periodu još bolje sarađuju sa udruženjima osoba sa invaliditetom.

Grad je učestvovao na konkursu sa publikacijom “Vodič kroz prava i subvencije namenjene osobama sa invaliditetom na teritoriji Grada Niša“, kao i medijskim prezentacijama gradskih aktivnosti na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom (OSI).

Komisija koja je odlučivala o dodeli priznanja je sačinjena bila od predstavnika Kancelarije zaštitnika građana, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije i Stalne konferencije gradova i opština

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Debata Južnih vesti o tome kako žive osobe sa invaliditetom u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Apr.2017, 14:33

Grad Niš je nedavno dobio nagradu za razvoj svih oblika pristupačnosti, ali kako osobe sa invaliditetom u Nišu zaista žive, u debati Južnih vesti, koja se emituje uživo večeras od 18 sati, govoriće diplomirani psiholog Marija Milanović, student i plivač Nemanja Tadić i Ivan Novković iz PONS...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.