Ilić: Jeftine avio kompanije sletaće na manje aerodrome u Srbiji, kao što je Konstantin Veliki

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Feb.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Jeftine avio kompanije sletaće na manje aerodrome u Srbiji, kao što je "Konstantin Veliki"

Preduzeće "Aerodromi Srbije" osnovano je kako bi se stavili u funkciju manji aerodromi u Srbiji, izjavio je danas pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić.

Ilić dodaje, da će oni, umesto glavnog Aerodroma "Nikola Tesla", pružati usluge pre svega lou kost kompanijama.

"Aerodrom Nikola Tesla je primarni aerodrom i nije praksa u svetu da glavne aerodrome koriste lou kost kompanije. Njima tu nije mesto, već im je mesto na manjim aerodromima", >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << rekao je Ilić, koji je pomoćnik ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prema njegovim rečima, u toj klasi je, na primer, niški aerodrom, a plan je da se uskoro, uz "Aerodrome Srbije" kao operatera, u operativnu funkciju stavi i aerodrom "Morava", kod Kraljeva.

"Plan je da se i na te aerodrome izmesti deo lou kost saobraćaja", istakao je Ilić Tanjugu.

Kada je reč o aerodromu "Morava", Ilić je ukazao da će on dobiti poseban značaj kad bude završena deonica Koridora 11 kod Preljine, jer je u neposrednoj blizini.

Još veći značaj, dodao je, imaće pokretanjem i završetkom moravskog koridora koji bi trebalo da uspostavi vezu od Čačka preko Kraljeva do Kruševca i dalje do autoputa do Koridora 10.

Govoreći o preduzeću "Aerodromi Srbije" koje je formirano na jučerašnjoj sednici vlade, on je rekao da će osnovni zadatak tog preduzeća biti bavi upravljanjem, razvojem, održavanjem i kompercijalizacijom budućih aerodroma koji bi trebalo da se uključe u funkcionalnu mrežu "Aerodroma Srbije".

Ilić je podsetio da u Srbiji trenutno ima 22 registrovana aerodroma, a među njima je, kako je kazao, i nekoliko onih koji imaju veštačke podloge, betonsku ili asfaltnu, a pripadaju Ministarstvu odbrane i veoma se malo koriste.

Takvi su, na primer, aerodrom "Sjenica" na Pešteru, Somborski aerodrom i Kovin.

"U kombinaciji civilno vojnih aerodroma, prvi zadatak će biti aktiviranje i stavljanje u funkciju budućeg civilno vojnog aerodroma kod Kraljeva", podvukao je Ilić.

Izvor. Tanjug Tačno

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leteo i Đoković sa "Morave" za male pare

Izvor: B92, 01.Feb.2016

Kragujevac -- Za aerodrom “Morava” već je urađen kontrolni toranj i moderna pristanišna zgrada. Sledi proširenje piste, a očekuju se i letovi "lou kost" kompanija...Odluka Vlade da formira preduzeće "Aerodromi Srbije" d.o.o. čiji će prvi i najvažniji zadatak biti da uspostavi civilni vazdušni...

Nastavak na B92...

JEFTINI LETOVI SAMO IZ NIŠA I KRALJEVA: Osnovano preduzeće Aerodromi Srbije!

Izvor: NiskeVesti.rs, 02.Feb.2016, 14:01

Preusmerenje: Lou-kost avio-kompanije biće izmeštene s beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ na manje vazdušne luke u zemlji, poput „Konstantina“ i „Morave“, a potom i na one u Somboru i u Kovinu.. Novo preduzeće „Aerodromi Srbije“ počeće sa radom do sredine februara, a osnovni...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.