Hitna sednica gradskog veća zbog „smrdljivog“ pozorišta

Izvor: juGmedia, 06.Nov.2015, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitna sednica gradskog veća zbog „smrdljivog“ pozorišta

VRANJE – Povodom  nalaza  Instituta ,,Vinča“ o korišćenju  opaltola prilikom prve faze izgradnje Pozorišta u Vranju večeras je, nakon sastanka Odbora za izgradnju vranjskog teatra i Saveta za javnu bezbednost i sigurnost građana, održana hitna sednica Gradskog veća na kojoj je doneto šest zaključaka.

Kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću, na osnovu izveštaja Instituta ,,Vinča“ nema opasnosti po spoljnu bezbednost i zdravlje građana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Većnici su doneli odluku  da  će na otklanjanju posledica zagađenja isključivo biti angažovani stručnjaci Insituta „Vinča“ , koji će i vršiti nadzor, do potpune eliminacije štetnih materija. Već u toku sutrašnjeg dana  javno preduzeće „Vodovod“, kao poslednji  izvođač radova na izgradnji pozorišta, dobilo je zaduženje da  zatvori sve ulaze, kako bi bilo sprečeno neovlašćeno ulaženje u prostorije.

Na veću je zaključeno i da je preduzeće „Banković“ u obavezi  je da snosi sve novonastale troškove usled upotrebe oplatola, na šta ga obavezuje i  Ugovor o izvođenju radova, kao i penale  zbog nepoštovanja rokova za uvođenje u posao drugih izvođača. U slučaju neprihvatanja obaveze plaćanja troškova biće aktivirane bankarske garancije Preduzeću ,,Banković“  u zakonskom roku.

Po večerašnjoj odluci obavezuje se Gradski pravobranilac da protiv GP ,,Branković“ pokrene postupak pred nadležnim pravosudnim organima ukoliko ne ispoštuje ugovorne obaveze i rokove.

Nadležne službe će najkasnije do 9.novembra predmetnu dokumentaciju dostaviti Ministarstvu kulture i informisanja, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvu zdravlja i Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu.

Gradsko veće konstatovalo je da je osim velike materijalne štete, gradu i građanima Vranja pričinjena i neprocenjiva nematerijalna šteta zbog čega lokalna samouprava neće odustati od svih aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti  i primeni sankcija.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

GV: Zdravlje ljudi nije ugroženo, štetu da plati BANKOVIĆ

Izvor: OkRadio.rs, 07.Nov.2015, 11:10

Povodom nalaza Instituta ,,Vinča“ o korišćenju opaltola prilikom prve faze izgradnje Pozorišta u Vranju u petak uveče je održana vanredna sednica Gradskog veća, uz prisustvo članova Odbora za izgradnju teatra i Saveta za javnu bezbednost. Na ovom sastanku doneto je šest zaključaka, od...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.