Ambasador Turske u poseti Vranju

Izvor: juGmedia, 07.Jul.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Turske u poseti Vranju

VRANJE -Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i zamenik Dragoljub Stevanović priredili su prijem za ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaia, koji danas sa saradnicima boravi na jugu Srbije. Prilikom susreta vođeni su prvenstveno razgovori o saradnji u oblasti privrede, ali i kulture.“U vreme ekonomske krize privreda Turske beleži rast od 9% i to pokazuju da kompanije iz zemlje iz koje dolazite imaju ogroman potencijal. Grad Vranje je itekako zainteresovan za uspostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << saradnje, tim pre što nas povezuju istorija, tradicija i običaji“, rekao je gradonačelnik Antić uputivši otvoreni poziv investitorima iz Turske da dođu i ulažu u jug Srbije.

,, Potencijalnim investitorima dajemo niz olakšica i zajedno sa rukovodstvom Novog Pazara, grada sa kojim imamo potpisanu Povelju o bratimljenju, nastojimo da privučemo kompanije koje će ulagati i otvarati nova radna mesta“, istakao je Antić.

Zahvaljujući na toplom dočeku ambasador Mehmet Kemal Bozai je rekao da su Srbija i Turska strateški partneri i da su preduzeća iz ove zemlje jako zainteresovani da ulažu u nove proizvodne kapacitete.

„Budite sigurni da ću u kontaktima preporučiti vlasnicima firmi da dođu u Vranje i ulože svoj kapital. Takođe, pružićemo vam finansijsku podršku kada je reč i o obnovi spomenika kulture, kao što smo to učinili kada su ovaj kraj zadesile elementarne nepogode“, rekao je ambasador Turske u Srbiji.

On je zajedno sa gradonačelnikom obišao Beli most, Hamam, zgradu Narodnog muzeja i Haremluk, kao i Vranjsku Banju.

(Kraj)iva
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bozaj s gradonačelnikom Vranja o saradnji

Izvor: Akter, 07.Jul.2015

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i turski ambasador u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj razgovarali su danas o privrednoj i kulturnoj saradnji tog grada sa Turskom, a investitorima iz Turske upućen je poziv da ulažu na jugu Srbije..Kako je saopšteno iz gradske uprave, Antić je rekao da je Vranje zainteresovano...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.