Na Moravi puca led, vanredna odbrana i dalje na snazi

Izvor: RTS, 22.Jan.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Moravi puca led, vanredna odbrana i dalje na snazi

Vanredna odbrana od leda koju su "Srbijavode" uvele na Moravi pre deset dana i dalje je na snazi. Led na reci puca, ali ga je još mnogo, a naslage su i preko 30 centimetara.
Kod Jagodine, kod Glogovačkog mosta, reka je odledila kroz sredinu korita, plutaju komadi leda, a uz tok se okupljaju ptice kormorani u potrazi za ribom.

Uz obale, pre svega levu, još su velike naslage leda, koje su zarobile >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ribarske čamce, debljine preko 30 centimetara, procenjuju ribolovci. Sa obale se čuje kako puca led.
Kada poraste temperatura, oko podneva led krene, puca, mestimično se čuje i voda ispod njega, ali se noću sve ponovo stegne, jer je temperatura i ispod minus 15 stepeni Celzijusovih, objašnjavaju ribari.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sablasno: Čuje se kako puca led na Moravi (FOTO)

Izvor: Mondo, 22.Jan.2017

Vanredna odbrana od leda koju su "Srbijavode" uvele na Moravi pre deset dana i dalje je na snazi. Led na reci puca, ali ga je još mnogo, a naslage su i preko 30 centimetara...Foto: Tanjug, Dušan Aničić..Kod Jagodine, kod Glogovačkog mosta, reka je odledila kroz sredinu korita, plutaju komadi leda,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.