Vlasnici menjačnica u Nišu na meti bombaša: Drugi napad za mesec dana

Izvor: Blic, 19.Mar.2013, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnici menjačnica u Nišu na meti bombaša: Drugi napad za mesec dana

U dva odvojena incidenta, juče su u podmetnutom požaru i eksploziji ručne bombe uništena dva automobila i samo pukom srećom nije bilo povređenih osoba. Na meti napada našli su se automobili profesorke matematike i vlasnika menjačnice. U MUP Srbije kažu da će u istragu biti uključeni i pripadnici Uprave kriminalističke policije, jer postoji sumnja da iza ovog našada na vlasnika menjačnice možda stoji ista osoba koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ubila mladića prošlog meseca u Nišu.

- Posebno je sumnjivo paljenje BMW. Vlasnik ovog automobila drži menjačnicu, a pre samo dva meseca u Nišu je u eksploziji automobila ubijen mladić čiji je otac vlasnik menjačnice. Moguće je da iza oba napada stoje iste osobe - kažu u MUP.

Juče je na putnički „reno“ u Ulici vojvode Mišića ispred zgrade broj 75 nepoznata osoba bacila je kašikaru juče oko 9 sati. Bomba je eksplodirala ispod gepeka automobila, a geleri su načinili materijalnu štetu na još dva u blizini parkirana vozila.

Prema nezvaničnim saznanjima, automobil je vlasništvo profesorke matematike J. P. koja predaje u Prehrambeno-hemijskoj školi i Tehničkoj školi „Neimar“, ali u ovom trenutku nije utvrđeno da li je njen auto bio meta napada ili je bomba slučajno pala ispod njega, a meta bio neko drugi.

- Komšije kažu da je navodno neki mladić sa kapuljačom na glavi bacio bombu sa petnaestak metara daljine, iza trafoa. Posle toga je otrčao iza garaža i pobegao taksijem. Bomba je pala ispod „renoa“ i pukla. Komšije su posle detonacije istrčale na balkone. Srećom, niko nije prolazio iako je bilo 9 časova, a da jeste, poginuo bi na mestu. Bomba je pukla ispod kola, mada su se geleri zarili u dva obližnja automobila - „reno megan“ i „golf“ - priča komšija iz ulice.

U Prehrambeno-hemijskoj školi šokirani su događajem, za koji su saznali od novinara.

- Profesorka se javila bibliotekarki i rekla da neće doći, ali nisam znala šta se dogodilo. Nikada nije bilo nikakvih problema u školi niti se žalila na bilo šta - kaže direktorka Ljiljana Denić. I u srednjoj školi „Neimar“ nisu znali za eksploziju, ali navode da se profesorka takođe nije žalila da ima problema.

Drugi incident se dogodio dva kilometra dalje, u Elektronskoj ulici, na parkingu prema ulici Narodnih heroja, nedaleko od OŠ “Sveti Sava”. U 3.45 sati izgoreo je prednji deo luksuznog BMW čiji je vlasnik Vinko E., vlasnik menjačnice. Policija utvrđuje pod kojim okolnostima je buknula vatra na četvorotočkašu starom samo godinu dana, što nameće sumnju da je požar podmetnut.

- Probudila me je jaka eksplozija, kada sam pogledao kroz prozor video sam gust dim, kuljao je na sve strane. Jedan komšija je istrčao da preparkira svoja kola koja su do BMW-a - kaže stanar okolnih zgrada.

Vlasnik automobila Vinko E. juče nije želeo da daje izjave o mogućim motivima paljevine. Zasad nema indicija da su događaji povezani, a policija je izvršila uviđaj na obe lokacije.

Za dva meseca u Nišu uništeno pet vozila

Tokom proteklih nepuna dva meseca, zaključno sa jučerašnja dva slučaja, u Nišu je pet automobila uništeno ili teže oštećeno namerno izazvanim požarom ili eksplozijom. U Knjaževačkoj ulici, bombom postavljenom ispod “punta” ubijen je Đorđe Stojanović, sin Zvonka Stojanovića, vlasnika menjačnice “Cekin”. Dan kasnije, 28. januara tri sata posle ponoći u podmetnutom požaru izgoreo je „mercedes“, vlasništvo Saše Pešića, oca bivšeg fudbalera Radničkog Aleksandra Pešića, koji sada igra u Moldaviji. Nepoznati počinilac, polio je “mercedes” benzinom i pobegao. Dva dana posle toga u manjem požaru oštećena je deo haube i prednje maske na “audiju” koji je bio parkiran u Ulici 7. jula. U policiji tvrde da ovi slučajevi nisu međusobno povezani.

Povezane vesti: Ubijeni vlasnik niške menjačnice znao da mu se sprema likvidacija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.