Ministarstvo: Očekujemo da će Ikea započeti gradnju tokom leta

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Očekujemo da će Ikea započeti gradnju tokom leta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je preduzelo sve potrebne korake da švedski proizvođač nameštaja IKEA dobije građevinsku dozvolu za građenje objekta u Srbiji i negiralo da je izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok uslov za dobijanje dozvole.

Ministarstvo je ponovilo da je posvećeno tome da IKEA >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u najkraćem roku dobije sve potrebne dozvole, ali da zakon i odredbe ugovora zaključenog sa tom kompanijom moraju biti u potpunosti ispunjeni.

"Sa stanovišta Ministarstva i Grada Beograda, ne postoje nikakve administrativne prepreke da, po dostavljanju projektne dokumentacije, građevinska dozvola za robnu kuću u Bubanj Potoku bude izdata", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju ministarstva se navodi da izmeštanje naplatne stanice Bubanj potok teče po planu i da je to potrebno uraditi pre izdavanja upotrebne dozvole, ali da nije uslov da bi se dobila i gradjevinska

dozvola.

"Od kompanije IKEA zahteva se da do izdavanja gradjevinske dozvole izradi Elaborat o privremenom izmeštanju i odvodjenju voda, dok traju radovi na izgradnji robne kuće. To se, izmedju ostalog, navodi i u Ugovoru koji je kompanija potpisala sa Republikom Srbijom. U interesu Ministarstva ali i čitave Vlade je da se ovaj dokument što pre dostavi kako bi se stekli uslovi za početak realizacije ovog

projekta", kažu u Ministarstvu.

Državni sekretar Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović izjavio je danas da tokom leta očekuje početak radova na izgradnji robne kuće kompanije "Ikea" u Beogradu.

Trifunović je naglasio da Ministarstvo čini sve da kompanija "Ikea" otvori prvu robnu kuću u Beogradu od pet planiranih u Srbiji.

"U proteklih nekoliko meseci otkad je potpisan memorandum, završene su sve pripremne aktivnosti, izdata je lokacijska dozvola i sada isključivo zavisi od 'Ikee' kada će aplicirati za građevinsku", rekao je Trifunović Tanjugu u Čačku. Prema njegovim rečima, sve predviđene aktivnosti sprovede se u roku, poput izmeštanja naplatne rampe koje je povezano sa ovim projektom.

On je najavio da će projekat biti na republičkoj revizornoj komisiji u sredu, 29. aprila, tender objavljen u maju, a početak radova se očekuje tokom leta i biće završen najkasnije do septembra 2016. godine.

Trifunović je rekao da je otvaranje prve "Ikeine" robne kuće u Beogradu predviđeno za novembar 2016. godine. "Resorno ministarstvo je koordinator čitavog procesa i sve aktivnosti su potpuno usaglašene prema potpisanom memorandumu", zaključio je Trifunović

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.