Zakazano suđenje Jočićevom vozaču

Izvor: Blic, Beta, 17.Sep.2009, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazano suđenje Jočićevom vozaču

Velika Plana - Policajcu Mirku Damjanoviću za 26. oktobar zakazano je suđenje u Opštinskom sudu u Velikoj Plani, po optužnici koja ga tereti da je 25. januara 2008. godine skrivio saobraćajni udes u kome je teško povređen tadašnji ministar policije Dragan Jočić.

Na ročište su pozvani optuženi Damjanović i njegov branilac, kao i zastupnik oštećenog Jočića.

- U spisima imamo Jočićev iskaz u istrazi. Dobili smo ga od kolega iz Beograda koji su postupili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po našoj zamolnici i uzeli taj iskaz - kaže Živan Đurišić, sudija Opštinskog suda u Velikoj Plani. Kako je po sredi krivično delo izvršeno iz nehata, koje nije dovelo do smrtnih posledica, maksimalna predviđena zakonska kazna zatvora je pet godina. Optuženi se brani sa slobode, a bivši ministar je organima gonjenja rekao da je u trenutku nesreće spavao tako da se ne seća šta se dogodilo. U ataru Starog sela na autoputu kod Velike Plane, nešto pre ponoći 25. januara prošle godine, Damjanovć je upravljao službenim „mercedesom ML 500" i udario u psa teškog oko 70 kilograma, usled čega blindirani džip promenio pravac kretanja, probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se nekoliko puta. Nezvanično, prema dva izveštaja veštaka, Damjanović je vozio brzinom od 140 kilometara na čas, a na mestu nesreće nije bilo tragova kočenja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Suđenje za Jočićev udes 26. oktobra

Izvor: Glas javnosti, 17.Sep.2009

VELIKA PLANA - Optužnica protiv Mirka Damjanovića (28), vozača bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, stupila je na pravnu snagu i suđenje je zakazano za 26. oktobar...Optužnica tereti Damjanovića za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja zbog automobilske nesreće u kojoj...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.