Suđenje za Jočićev udes 26. oktobra

Izvor: Glas javnosti, Beta, 17.Sep.2009, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za Jočićev udes 26. oktobra

VELIKA PLANA - Optužnica protiv Mirka Damjanovića (28), vozača bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, stupila je na pravnu snagu i suđenje je zakazano za 26. oktobar.

Optužnica tereti Damjanovića za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja zbog automobilske nesreće u kojoj su on i ministar povređeni. Za to krivično delo predviđena je kazna do četiri godine zatvora, naveo je agenciji Beta predsednik veća sudija Živan Đurišić.

Glavni pretres >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zakazan je za 26. oktobar u Opštinskom sudu u Velikoj Plani.

Prema saopštenju koje je izdato posle udesa u Starom Selu kod Velike Plane, 25. januara 2008. godine oko 23.30 vozač terenskog „mercedesa ML 500“ Mirko Damjanović naleteo je na psa, izgubio kontrolu nad vozilom koje je skrenulo s puta, probilo središnju sigurnosnu ogradu i više puta se prevrnulo.

Policija je utvrdila da je vozilo udarilo u psa teškog oko 70 kilograma, vlasništvo Dragana Jovanovića iz Velike Plane. Damjanović se tereti da nije adekvatno postupio u tom trenutku. Branilac okrivljenog Damjanovića podneo je prigovor na optužnicu, ali je prigovor odbijen.

Za utvrđivanje okolnosti pod kojima se dogodio udes Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije formiralo je devetočlanu komisiju koju je vodio načelnik Policijske uprave Smederevo Dejan Popović. Ministar Jočić je u istrazi izjavio da je u momentu udesa spavao.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.