VOZAČ AUTOBUSA SPREČIO TRAGEDIJU

Izvor: Kurir, 24.Jan.2011, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZAČ AUTOBUSA SPREČIO TRAGEDIJU

GORNJI MILANOVAC - Vozač autobusa u "Autoprevozu" Miloš Radovanović (32) spasao je dve putnice iz automobila koji se, nakon što je pretekao autobus u mestu Gornja Vrbava, prevrnuo i zapalio.

Radovanović je rekao da ga je u nedelju uveče na putu iz pravca Kragujevca ka Gornjem Milanovcu, pretekao putnički automobil "jugo" u kom su bile dve ženske osobe i koji je posle nekoliko trenutaka sleteo sa puta i zapalio se.

Vozač je munjevito reagovao i izleteo iz autobusa sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << aparatom za gašenje požara i za nekoliko sekundi ugasio vatru.

- U autobusu sam imao desetak putnika i sve su bile žene koje su počele da paniče kada su ugledale strahovit prizor, tako da niko nije imao da mi pomogne, ali su stigli radnici Elektrodistribucije, pa smo ih izvukli i na sreću bile su bez povreda - ispričao je Radovanović.

Odmah je stigla hitna pomoć i policija, koja je saopštila da je do nezgode došlo zbog klizavog kolovoza, kada je automobil sleteo i prevrnuo se, a zahvaljujući Radovanoviću sprečeno je širenje vatre jer je pogonsko gorivo bio gas i benzin.

Za volanom se nalazila Ljubinka M. (60) iz gružanskog sela Lipovac a na mestu suvozača bila je srednjoškolka Katarina L. koje ne bi izašle iz automobila da vatra nije ugašena.

- Zahvalna sam vozaču autobusa do neba, bile smo vezane, a pred očima nam plamen i osećamo gušenje od dima. Da nije tako reagovao sigurno sada ne bismo bile u životu - rekla je u šoku spasena žena.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žene spasene iz plamena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2011

KRAGUJEVAC -..Vozač autobusa Miloš Radovanović spasao je dve putnice iz automobila koji se prevrnuo i zapalio u mestu Gornja Vrbava...Udes se dogodio u nedelju uveče, na putu Kragujevac – Gornji Milanovac, kada je, posle preticanja, automobil "jugo" kojim je upravljala Ljubinka M. sleteo sa puta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Spasao žene iz plamena

Izvor: Blic, 25.Jan.2011, 01:35

GORNJI MILANOVAC - Dve žene su ostale žive zahvaljujući hrabrosti Miloša Radovanovića (33), vozača autobusa, koji ih je izvukao iz automobila u plamenu...Pretprošlog petka, 14. januara, na putu u blizini sela Gornja Vrbava, Ljubinka Marković je vozila „jugo", koji se oko osam sati izjutra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.