U sarajevskom naselju uklonjena bomba teška 250 kilograma

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sarajevskom naselju uklonjena bomba teška 250 kilograma

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite su u sarajevskom naselju Buća Potok izmestili na bezbednu lokaciju avio-bombu tešku 250 kilograma koju su pronašli građevinski radnici.

Građevinski radnici su, izvodeći radove u naselju Buća Potok, 30 minuta posle ponoći, kopanjem pronašli metal koji im je bio sumnjiv zbog čega su tražili od pripadnika Federalne uprave civilne zaštite da izađu na teren i provere da li je reč o avio-bombi.

Direktor Federalne uprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << civilne zaštite Fahrudin Solak rekao je za portal "Klix.ba" da je reč o avio-bombi zaostaloj iz Drugog svetskog rata teškoj blizu 250 kilograma sa nekih 100 kilograma eksploziva i da upaljač bombe nije nestabilan, tako da se izmeštanje može uraditi nesmetano.

Solak je naveo da su u akciji uklanjanja avio-bombe učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radnici firme koji su izvodili radove, Hitna pomoć, te Civilna zaštita Novog Grada.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Buća Potoku uklonjena avio- bomba teška 250 kilograma

Izvor: Cafe.ba, 01.Dec.2015

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite su u sarajevskom naselju Buća Potok izmjestili na bezbjednu lokaciju avio-bombu tešku 250 kilograma koju su pronašli građevinski radnici...Građevinski radnici su, izvodeći radove u naselju Buća Potok, 30 minuta poslije ponoći, kopanjem pronašli metal...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.