Sa promilom alkohola u krvi ubio devojčicu na Banjici, pa pobegao!

Izvor: Večernje novosti, 10.Jan.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa promilom alkohola u krvi ubio devojčicu na Banjici, pa pobegao!

Aleksandar Živanović, osumnjičen za nesreću 31. decembra, u trenutku udesa imao 1,06 promila alkohola u krvi. Nije bio sposoban za upravljanje autom kada je pokosio Jelenu Melović ALEKSANDAR Živanović (33), osumnjičen da je 31. decembra prošle godine svojim automobilom ubio Jelenu Melović (14), a zatim pobegao sa mesta nesreće, imao je u trenutku udesa 1,06 promila alkohola u krvi i nije bio sposoban za upravljanje automobilom. Ovo je konstatovano u nalazu veštaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koji je u ponedeljak stigao u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Zbog stepena alkoholisanosti predmet će preći u nadležnost Višeg tužilaštva.Nesreća se dogodila u Ulici Bahtijara Vagabzade oko 18.40. Živanović je, kako se sumnja, vozeći neprilagođenom brzinom, iz Borske ulice, naglo skrenuo u Bahtijara Vagabzade. Prema nepotvrđenim informacijama, nije vladao vozilom i jednog trenutka je, kod skretanja za groblje, naleteo na Jelenu, koja je šetala psa. Bukvalno ju je pokosio, a onda, ne gledavši šta je sa devojčicom i ne pokušavajući da joj pomogne, nestao u pravcu pet solitera.Građani su videvši šta se dogodilo odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Međutim, devojčicu je neko u međuvremenu privatnim automobilom prevezao na VMA, gde su lekari sve učinili da joj spasu život. Nažalost, u tome nisu uspeli. Policija je sutradan uspela da identifikuje i uhapsi vozača.Živanović, po profesiji veterinar, na saslušanje u Prvo tužilaštvo priveden je 2. januara. Bio je u teškom psihičkom stanju, zbog čega nije bio sposoban da iznese odbranu, kao ni da objasni zašto nije stao da pomogne Jeleni, već je pobegao. Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Prvog suda mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke. PROVERA BRZINE I ISPRAVNOSTI VOZILAPREMA informacijama koje smo dobili, u nastavku istrage radiće se saobraćajno veštačenje, kako bi se utvrdilo kojom brzinom se kretalo vozilo, kao i da li je bilo u ispravnom stanju. Takođe, biće saslušani i svedoci, koji su se zatekli na mestu nesreće.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Najnoviji detalji nesreće na Banjici koja je obeležila prvi dan 2017: Veterinar bio toliko pijan, da nije smeo da seda za volan!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jan.2017

A.Ž. (33), koji se sumnjiči za da je u noći 31. decembra 2016. godine na Banjici kolima pokosio devojčicu Jelenu Melović (14) koja je šetala psa, a zatim pobegao sa mesta nesreće, u krvi je imao ne 0,71 promila alkohola već 1,06...U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, u nalazu veštaka,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.