Najnoviji detalji nesreće na Banjici koja je obeležila prvi dan 2017: Veterinar bio toliko pijan, da nije smeo da seda za volan!

U nastavku istrage će se raditi saobraćajno veštačenje, kako bi se utvrdilo kojom brzinom se kretalo vozilo, kao i da li je bilo u ispravnom stanju

  • 3

A.Ž. (33), koji se sumnjiči za da je u noći 31. decembra 2016. godine na Banjici kolima pokosio devojčicu Jelenu Melović (14) koja je šetala psa, a zatim pobegao sa mesta nesreće, u krvi je imao ne 0,71 promila alkohola već 1,06.

TUGA DO NEBA: Devojčica (13) sa Banjice šetala psa kada ju je pokosio pijani veterinar

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, u nalazu veštaka, konstatovano je da zbog stepena alkoholisanosti nije bio sposoban za upravljanje vozilom. Predmet će zato preći u nadležnost Višeg tužilaštva, pišu Novosti.

Usmrtio devojčicu na Banjici, pa pobegao sa lica mesta: Epilog teške nesreće u prestonici na Novu godinu

Da podsetimo, nesreća se dogodila u Ulici Bahtijara Vagabzade oko 18.40 sati.

Printksin: Večernje novosti Printksin: Večernje novosti

Živanović je, kako se sumnja, vozeći neprilagođenom brzinom, iz Borske ulice, naglo skrenuo u Bahtijara Vagabzade. Prema nepotvrđenim informacijama, nije vladao vozilom i jednog trenutka je, kod skretanja za groblje, naleteo na Jelenu, koja je šetala psa. Bukvalno ju je pokosio, a onda, ne gledavši šta je sa devojčicom i ne pokušavajući da joj pomogne, nestao u pravcu pet solitera.

Građani su videvši šta se dogodilo odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Međutim, devojčicu je neko u međuvremenu privatnim automobilom prevezao na VMA, gde su lekari sve učinili da joj spasu život. Nažalost, u tome nisu uspeli. Policija je sutradan uspela da identifikuje i uhapsi vozača.

Živanović, po profesiji veterinar, na saslušanje u Prvo tužilaštvo priveden je 2. januara. Bio je u teškom psihičkom stanju, zbog čega nije bio sposoban da iznese odbranu, kao ni da objasni zašto nije stao da pomogne Jeleni, već je pobegao. Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Prvog suda mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke.

U nastavku istrage će se raditi saobraćajno veštačenje, saznaju Novosti, kako bi se utvrdilo kojom brzinom se kretalo vozilo, kao i da li je bilo u ispravnom stanju. Takođe, biće saslušani i svedoci, koji su se zatekli na mestu nesreće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    10. januar 2017 | 12:22

    Nenormalan .bahat itd... Srbijo mladog Andela nema medu familijom ali Bog je cuva na lepom mestu?a da se SRBIJA OPAMETI DOBRU I OSTRU KAZNU OCEKUJEMO OD SUDA...

  • Domaćinac

    10. januar 2017 | 15:58

    Sva dela počinjena u saobraćaju se,prema zakonu, smatraju delima iz nehata. Ovo delo se mora smatrati teškim ubistvom i to sa umišljajem,jer sa tolikom količinom alkohola u krvi,a svesno sedaš za volan, izvesno je da si potencijalni ubica,a itekako si toga svestan. Pored toga,reč je o zdravstvenom radniku,i to doktoru veterinarske medicine,pa i tim njegovo zanimanje posebno treba da utiče na težinu dela,a nepomaganje povredjenom licu i napuštanje lica mesta kao izuzetno otežavajuće okolnosti. Sve i da ima krivice deteta,on,jednostavno,nije smeo ni ključ u bravu da stavi te večeri.

  • ...

    10. januar 2017 | 15:14

    Žašto bi se veterinar brinuo !!! Dobiće 5 god a izaći za 2-3 najviše i opet može da uziva u alkoholu ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA