Sa promilom alkohola u krvi ubio devojčicu na Banjici, pa pobegao!

N. BIJELIĆ

10. 01. 2017. u 09:55

Aleksandar Živanović, osumnjičen za nesreću 31. decembra, u trenutku udesa imao 1,06 promila alkohola u krvi. Nije bio sposoban za upravljanje autom kada je pokosio Jelenu Melović

Са промилом алкохола у крви убио девојчицу на Бањици, па побегао!

ALEKSANDAR Živanović (33), osumnjičen da je 31. decembra prošle godine svojim automobilom ubio Jelenu Melović (14), a zatim pobegao sa mesta nesreće, imao je u trenutku udesa 1,06 promila alkohola u krvi i nije bio sposoban za upravljanje automobilom. Ovo je konstatovano u nalazu veštaka koji je u ponedeljak stigao u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Zbog stepena alkoholisanosti predmet će preći u nadležnost Višeg tužilaštva.

Nesreća se dogodila u Ulici Bahtijara Vagabzade oko 18.40. Živanović je, kako se sumnja, vozeći neprilagođenom brzinom, iz Borske ulice, naglo skrenuo u Bahtijara Vagabzade. Prema nepotvrđenim informacijama, nije vladao vozilom i jednog trenutka je, kod skretanja za groblje, naleteo na Jelenu, koja je šetala psa. Bukvalno ju je pokosio, a onda, ne gledavši šta je sa devojčicom i ne pokušavajući da joj pomogne, nestao u pravcu pet solitera.

Građani su videvši šta se dogodilo odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Međutim, devojčicu je neko u međuvremenu privatnim automobilom prevezao na VMA, gde su lekari sve učinili da joj spasu život. Nažalost, u tome nisu uspeli. Policija je sutradan uspela da identifikuje i uhapsi vozača.

Živanović, po profesiji veterinar, na saslušanje u Prvo tužilaštvo priveden je 2. januara. Bio je u teškom psihičkom stanju, zbog čega nije bio sposoban da iznese odbranu, kao ni da objasni zašto nije stao da pomogne Jeleni, već je pobegao. Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Prvog suda mu je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke.

PROVERA BRZINE I ISPRAVNOSTI VOZILA

PREMA informacijama koje smo dobili, u nastavku istrage radiće se saobraćajno veštačenje, kako bi se utvrdilo kojom brzinom se kretalo vozilo, kao i da li je bilo u ispravnom stanju. Takođe, biće saslušani i svedoci, koji su se zatekli na mestu nesreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Milan

10.01.2017. 11:08

U trenutku udesa nije bio uhapsen, vec posle 24 sata, kako onda moze da se tvrdi da je imao 1,06 promila alkohola u trenutku udesa!?

xy

10.01.2017. 13:18

@Milan - Pa imao bi sigurno 2,5 da je testiran odmah nego ovako "pobegao" da izvetri alokohol

Гаврил

10.01.2017. 13:25

@Milan - Не бих да правдам било кога, јер сам и саам огорчен оваквим поступком, али чини ми се да су му, током привођења нашли 0,7 промила алкохола у крви. Ако се узме и време које је протекло до налажења, као и могућност да се и сам колико-толко отрезни, што испијањем воде, што јелом, мислим да би 1.2-1.7 био неки распон алкохола у крви.

Buraz

10.01.2017. 11:32

Navodno je uhapsen 3 sata posle ubistva. Tada je naduvao 0,7... ali zbog preciznije analize vadjena mu je krv... Jetra zdravog čoveka razgrađuje alkohol konstantnim tenpom, te se u toj situaciji može tačno proračunati stepen alkoholisanosti osobe.

Milan

10.01.2017. 21:26

Ne mozes da dokazes da je bio pijan u trenutku nezgode ako je tek posle 24 sata testiran, jer covek moze da tvrdi da je pio posle udesa.