Petorica teško povređenih u eksploziji cisterne

Izvor: Politika, 30.Avg.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petorica teško povređenih u eksploziji cisterne

Policija u Čačku saopštila da je do nesreće došlo tokom pretovara švercovanih cigareta iz kamiona u cisternu, u kojoj je bilo gasa

Čačak – U noći između subote i nedelje, 20 minuta posle ponoći, došlo je do eksplozije u radionici za popravku teretnih vozila u Preljini kod Čačka. Policijska uprava u ovom gradu saopštila je da je u toj nesreći „pet lica zadobilo teške telesne povrede opasne po život i oni su, posle ukazane lekarske pomoći u čačanskoj bolnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prevezeni na dalje lečenje u Beograd”.

U saopštenju se dalje navodi:

„Ova lica pokušala su da pretovare veću količinu cigareta bez akciznih markica iz kamiona u cisternu i policija je na licu mesta pronašla cigarete. Uviđaj su, po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Čačku, obavili policijski službenici PU Čačak i radnici Odeljenja za vanredne situacije. Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.”

Imena povređenih ne saopštavaju ni tužilaštvo ni policija, dok primarijus dr Nada Lazović, v. d. direktora Zdravstvenog centra u Čačku, kaže da se po prijemu pacijenata u tu ustanovu lekari nisu bavili utvrđivanjem identiteta, već pružanjem pomoći:

– Četvorica iz te grupe povređenih, posle ukazane pomoći, u ranim jutarnjim časovima prevezeni su u Beograd, na Kliniku za plastičnu hirurgiju, dok je jedna osoba zadržana na Intenzivnoj nezi naše bolnice, sa veoma teškim povredama, koje su u tom času onemogućile transport u glavni grad. Kod svih je reč o opekotinama visokog stepena – kazala je dr Nada Lazović juče za „Politiku”.

Na mestu gde se sve to zbilo, pored hipodroma u Preljini, juče smo zatekli dežurnog policajca koji je obezbeđivao mesto. Radionica je demolirana, u kršu: klizna vrata su izbijena i zgužvana a sva prozorska okna rasuta po livadi oko zgrade. Do radionice se stiže makadamskim drumom, koji se odvaja ulevo sa magistrale Čačak–Mrčajevci i ispred servisa smo zatekli nekoliko parkiranih kamiona i grupicu znatiželjnih žitelja ovog šumadijskog sela, koji su u prolazu osmotrili šta se dogodilo. Pričaju nam da je servis vlasništvo čoveka kojeg znaju po imenu i nadimku Boro Skanija. Tvrde da su iz radionice, kroz noć, jedna za drugom odjeknule tri eksplozije ali tada nisu znali o čemu je reč.

Ni policija još nije sigurna šta se odigravalo u skromnom prostoru, gde mogu da stanu tek kamion i cisterna i da sa strana ostane metar–dva prostora za kretanje radnika oko tih vozila. Zna se da je u trenutku nesreće tu bilo pet osoba, tri iz Novog Pazara i dve iz Čačka, i da su najverovatnije pretovarali cigarete iz kamiona u cisternu, kako bi ih transportovali dalje, do sledećeg odredišta.

U radionici nema tragova upotrebe aparata za varenje pa se pretpostavlja da je jedan od radnika metalnom šipkom, odnosno pajserom pokušao da otvori jedan prostor u cisterni. Tada je, veruje se, došlo do varnice koja je upalila zaostali gas u cisterni i izazvala eksplozije.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSPLOZIJA KOD ČAČKA Teško povređeno pet osoba

Izvor: Blic, 30.Avg.2015

Pet lica zadobilo je teške povrede opasne po život, kada je u mestu Preljina kod Čačka, u radionici za popravku teretnih motornih vozila došlo do eksplozije...Nesreća se desila sinoć posle ponoći, kada su petorica povređenih pokušali da pretovare veću količinu cigareta, bez akciznih markica,...

Nastavak na Blic...

Eksplozija kod Čačka, petorica teško povređena

Izvor: B92, 30.Avg.2015

Pet osoba zadobilo je teške telesne povrede opasne po život u eksploziji koja se dogodila noćas u radionici za popravku teretnih motornih vozila blizu Čačka...Petorica povređenih pokušala su posle ponoći da pretovare veću količinu cigareta, bez akciznih markica, iz kamiona u cisternu, navedeno...

Nastavak na B92...

Petorica teško povređeni u eksploziji prilikom pretovara cigareta

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2015

Pet osoba zadobilo je teške povrede kada je sinoć oko 20 minuta nakon ponoći u radionici za popravku teretnih motornih vozila u Preljini kod Čačka došlo do eksplozije...Kako se navodi, petorica povređenih pokušala su da pretovare veću količinu cigareta, bez akciznih markica, iz kamiona u cisternu...Policija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.