Izvor: Blic, 03.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija maltretirala dvojicu srpskih novinara

GRAČANICA - Novinari Živojin Rakočević i Goran Avramović, koji rade u srpskim medijima na Kosovu i Metohiji, izjavili su da su ih pripadnici Kosovske policijske službe preksinoć maltretirali u mestu Velika Reka kod Vučitrna, na severu Kosova.

Povod za ovakvo ponašanje bilo je insistiranje KPS policajca da Rakočević, koji je upravljao vozilom, mora imati vozačku dozvolu izdatu od „vlasti Republike Kosovo". „Rekao sam da je moja vozačka dozvola sasvim legalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dokument, a policajac je tvrdio da je to prekršaj i da ću platiti kaznu. Nakon toga su nas izbacili iz automobila, a policajac, sa brojem 4417, vikao je na albanskom i izmahivao rukama prema mom licu", rekao je Rakočević. Pripadnici KPS-a i Euleksa su obavešteni o ovom incidentu, a portparol KPS-a Arber Beka kazao je da novinari mogu doći kod njega i uložiti žalbe ukoliko postupak patrole nije bio adekvatan.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska policija maltretirala dvojicu srpskih novinara

Izvor: 24sata, 03.Jun.2009

Povod za ovakvo ponašanje je bilo insistiranje KPS policajca da Rakočević, koji je upravljao vozilom, mora imati vozačku dozvolu izdatu od vlasti Republike Kosovo.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.