Izvor: Blic, Tanjug, 01.Mar.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreo autobus iz Zrenjanina

Autobus preduzeća „Autobanat" iz Zrenjanina zapalio se juče ujutru oko pet sati na Ličkoj magistrali kod mesta Korenička Kapela, ali niko od putnika nije povređen.

Vozilo je potpuno izgorelo, a deset putnika i dvojica vozača uspeli su da se na vreme evakuišu. Vozači su pokušali da ugase vatru priručnim aparatima, ali nisu u tome uspeli.

„Čim sam primetio vatru na zadnjem delu autobusa, odmah sam stao, ali nije moglo ništa da se učini. Glavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da se spaslo svih deset putnika. Uz pomoć dva-tri putnika izvukli smo i sedam torbi", izjavio je za „Večernji list" vidno potresen vozač autobusa Rajko Jurošević (47).

Kako je saopšteno iz Ličko-senjske policjske uprave, kratak spoj na elektro-instalacijama uzrok je požara To je otkriveno prilikom uviđaja koji su, pošto su zapaljeni autobus ugasili vatrogasci iz Korenice, zajednički obavili policija i županijski protivpožarni inspektor.

Posle saznanja o saobraćajnoj nezgodi, iz Zrenjanina je odmah upućen drugi autobus da preuzme putnike, a u Hrvatsku je otputovao i direktor „Autobanata" Goran Agramović.

Prema njegovim rečima, prisebnošću dvojice vozača nije došlo do ljudskih žrtava.

– To su iskusni vozači, Rajko Jurošević ima 25 godina staža, a Aleksandar Brusin vozi već 18 godina – izjavio je Agramović ukazujući da se redovno kontroliše ispravnost autobusa, posebno onih koji odlaze na duže relacije.

– Ovaj autobus marke „setra" je najbolji autobus „Autobanata" i zaista mi nije jasno šta se dogodilo – napominje Agramović, dodajući da materijalna šteta iznosi 600.000 evra.

Putnici su nastavili put do Zadra drugim autobusom. Dok su vatrogasci gasili požar saobraćaj na tom delu Ličke magistrale bio je u prekidu, a jedno vreme se odvijao naizmenično jednom trakom povremeno u jednom i u drugom pravcu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgoreo autobus iz Zrenjanina

Izvor: B92, 28.Feb.2009, 15:38

Gospić -- Autobus iz Zrenjanina zapalio se jutros na Ličkoj magistrali u Hrvatskoj zbog kvara na instalacijama. Niko od putnika nije povređen... Policijska uprava ličko-senjska saopštila je nakon završenog uviđaja, da je uzrok izbijanja požara bio kratki spoj na elektro-instalacijama...Prema...

Nastavak na B92...

U Lici se zapalio autobus iz Srbije

Izvor: Večernje novosti, 28.Feb.2009

Jutros se na Ličkoj magistrali u mestu Korenička Kapela zapalio autobus srpskih registarskih oznaka iz Zrenjanina, koji je vozio u smeru jug

Nastavak na Večernje novosti...

Izgoreo srpski autobus

Izvor: Kurir, 01.Mar.2009

GOSPIĆ - Autobus marke „Setra“ iz Zrenjanina, koji je saobraćao na relaciji Zrenjanin-Zadar, zapalio se juče rano ujutro na državnom putu D1 u mestu Korenička Kapela. Policijska uprava ličko-senjska saopštila je da je uzrok izbijanja požara na autobusu bio kratki spoj na elektroinstalacijama.

Nastavak na Kurir...

Nema povređenih u požaru

Izvor: Danas, 01.Mar.2009

Dve godine star autobus marke „setra“, vlasništvo Autobanata, koji saobraća na redovnoj liniji Zrenjanin - Zadar, zapalio se i potpuno izgoreo u subotu rano ujutru. Nesreća se desila desetak kilometara od Plitvica, prema Korenici, nadomak mesta Korenička Kapela. Niko od 22 putnika i dvojice vozača...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.