Gnjilanskoj grupi 101 godina zatvora (VIDEO)

Izvor: S media, 21.Jan.2011, 01:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gnjilanskoj grupi" 101 godina zatvora (VIDEO)

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu osudilo je danas devet pripadnika "Gnjilanske grupe" OVK na ukupno 101 godinu zatvora zbog ubistava i svirepih zločina nad civilima Srbima i nealbancima u Gnjilanu u drugoj polovini 1999. godine.

Devet pripadnika "Gnjilanske grupe" je osudjeno zbog ubistva najmanje 80 civila koje su ubili i mučili do smrti, zatim protivpravnog hapšenja 153 civila, a 34 civila se i dalje vode kao nestali.

Sudija Snežana >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Nikolić - Garotić rekla je da je krivica optuženih nesumnjivo utvrdjena na osnovu izvedenih dokaza.

Za zatvaranja, pljačkanje, mučenje, zlostavljanje, silovanje i svirepa ubistva civila optuženo je 17 pripadnika nekadašnje OVK, od kojih su osmorica u bekstvu i njima se sudi u odsustvu, dok se devetorici sudilo u Beogradu.

Petorica pripadnika OVK puštena iz pritvora

Sud je 29. decembra 2010. godine, posle završnih reči, ukinuo pritvor petorici optuženih - Ahmetu Hasaniju, Nazifu Hasaniju, Ferat Hajdariju, Kamberu Sahitiju i Burimu Fazliju.

Optuženi su i Aguš Memiši, Faton Hajdari, Samet Hajdari i Selimon Sadiku.

Svi su uhapšeni 26. decembra 2008. godine u Preševu.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Presuda "gnjilanskoj grupi"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2011

BEOGRAD -..Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu izreći će danas presudu devetorici pripadnika "gnjilanske grupe" tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, koji su optuženi za zločine nad srpskim civilima u Gnjilanu 1999. godine...To će biti treća presuda koju to Odeljenje izriče albanskim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Danas presuda "gnjilanskoj grupi"

Izvor: Blic, 21.Jan.2011

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu izreći će danas presudu devetorici pripadnika "gnjilanske grupe" takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, koji su optuženi za zločine nad srpskim civilima u Gnjilanu 1999. godine...To će biti treća presuda koju to Odeljenje izriče albanskim teroristima,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.