Crni Gruja OSLOBOĐEN za ubistvo, OSUĐEN za razbojništvo na 10 godina zatvora

Izvor: Blic, 22.Mar.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crni Gruja OSLOBOĐEN za ubistvo, OSUĐEN za razbojništvo na 10 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je Nenada Grujovića - Crnog Gruju na 10 godina zatvora zbog razbojništva, odnosno pljačke pošte iz marta 2006. godine, ali ne i za ubistvo radnika obezbeđenja pošte Veska Babovića.

Kako se navodi u saopšten Višeg suda, Grujić će morati da državi isplati i odštetu id 4.003.000 dinara. Istom presudom sud je optužene Vladimira Stanića i Branislava Andrića oslobodio optužbi za teško ubistvo odnosno izazivanje opšte opasnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ujedno, ovom odlukom suda Crnom Gruji je ukinut kućni pritvor: određena mu je mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu da se svakog ponedeljka u mesecu javlja nadležnoj Policijskog stanici.

Grujović je optužen je da je u martu 2006. tokom pljačke pošte u Ulici Jurija Gagarina ubio radnika obezbeđenja Veska Babovića. Nakon zločina on je pobegao iz zemlje, da bi posle nekoliko meseci bio uhapšen u Beču i deportovan u Srbiju.

Pročitajte još

Ovaj postupak kretao je čak četiri puta iz početka, zbog promena sudija, a prvostepena presuda, doneta tek prošle godine, na kraju je ukinuta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLJAČKA POŠTE: Crnom Gruji 10 godina robije

Izvor: Kurir, 22.Mar.2016

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na 10 godina zatvora Nenada Grujovića, poznatog i kao Crni Gruja zbog razbojništva odnosno pljačke pošte na Novom Beogradu 2006. godine...Istovremeno sud je njega i dvojicu njegovih saradnika oslobodio od optužbi za učešća u ubistvu radnika obezbedenja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.