Tramp: Ne možemo više biti tako politički korektni

Izvor: Prva.rs, 22.Jul.2016, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Ne možemo više biti tako politički korektni

"Povešćemo zemlju ka tome da ponovo bude bezbedna, prosperitetna i mirna. Bićemo zemlja velikodušnosti i topline, ali ujedno i zemlja reda i zakona", rekao je.
Tramp je u govoru koji je trajao više od sat vremena više puta napao svoju rivalku Hilari Klinton i okrivio je za "smrt, slabost i uništavanje".
"Vreme je da pokažemo celom svetu da se Amerika vratila. Veća, bolja i jača nego ikada ranije", rekao je Tramp. 

Tramp je ponovio neke od ključnih poruka >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << iz kampanje i insistirao na tome da će "Amerika biti na prvom mestu". Kako prenosi BBC, rekao je da će jedan od stubova spoljne politike biti "amerikanizam, a ne globalizam". 

"Niko ne zna sistem bolje od mene, zato sam ja taj koji može da ga popravi. Moja poruka je da stvari moraju da se menjaju i to moraju da se menjaju odmah", rekao je Tramp. 

Kontroverzni biznismen je ponovo rekao da će izgraditi "veliki zid" na granici kako bi se zaustavile ilegalne migracije, bande i droga. Na drugoj strani, rekao je da se Klintonova zalaže za masovnu amnestiju, masovnu imigraciju i masovno bezakonje. 

"U našoj zemlji ima skoro 180.000 ilegalnih imigranata sa krivičnim dosijeima, koji slobodno lutaju i prete građanima", rekao je Tramp. 

Tramp je optužio i aktuelnu administraciju na čelu sa demokratom Barakom Obamom da je "izneverila" gradove iz unutrašnjosti SAD u sferama obrazovanja, radnih mesta i borbe protiv kriminala. 

"Imam jasnu poruku. Kriminal i nasilje koji muče našu naciju će uskoro biti iskorenjeni. Počevši od 20. januara 2017. godine, bezbednost će ponovo biti uspostavljena. Osnovna dužnost vlasti je da zaštiti živote građana i svaka vlast koja u tome ne uspe, jeste vlast koja nije dostojna da vodi narod. Mi ne možemo sebi da priuštimo da budemo toliko politički korektni", rekao je Tramp. 

Iznenađujuće, Tramp se dotakao i škakljive teme za republikance, prava LGBT zajednice. 

"Učiniću sve da zaštitim naše LGBTQ građane od nasilja, od strane ideologije mržnje. Kao republikancu, drago mi je da čujem da ste pozdravili ovo što sam upravo rekao", naveo je Tramp. 

Trampov govor nisu pratili bivši predsednici iz porodice Buš, koji se oštro protive njegovoj kandidaturi, kao ni senator Ted Kruz, čije ime je izviždano, nakon što je odlučio da ne podrži Tramp. 

Pažnju na konvenciji republikanaca je privukla i Trampova ćerka Ivanka, koja je svog oca najavila kao jedinog političara koji građanima poručuje: "boriću se za vas". 

"Političari traže da im sudite na osnovu njihovih obećanja, ne rezultata. Ja tražim da mom ocu sudite na osnovu rezultata, na osnovu vrednosti koje je usadio svojoj deci, sudite mu na osnovu kula koje je izgradio, kompanija koje je osnovao i desetina hiljada radnih mesta koja je napravio. On je najkvalifikovaniji da bude direktor ekonomije vredne 18 biliona dolara", rekla je Ivanka Tramp.
Izvor: B92
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.