Klintonova traži objavljivanje svojih imejlova

Izvor: RTS, 05.Mar.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova traži objavljivanje svojih imejlova

Pošto je suočena sa optužbama republikanaca, da je isključivo koristila privatnu imejl adresu za slanje elektronske pošte, dok je bila državni sekretar SAD za spoljnu politiku, Hilari Klinton je pozvala da se njena pošta objavi.
"Želim da se objavi moja pošta", navela je Hilari Klinton na Tviteru i zatražila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od predstavnika vlasti da to učine, na šta su oni odgovorili da će ih pregledati i obelodaniti, "što je pre moguće".

Klintonova, koja je vodeći demokratski kandidat za predsedničku trku 2016. godine, suočena je sa kritikama da je isklučivo privatni mejl, koristila za službenu prepisku u vremenu od 2009. do 2013. godine, kada je bila šef diplomatije, prenosi Tanjug.
Sada se postavlja pravno pitanje da li je ona prekršila federalna pravila o čuvanju zapisa.
Zamenik portparola Stejt departmenta Mari Harf je rekla da će vladi biti potrebno neko vreme da pregleda svu dokumentaciju, s obzirom na njenu obimnost, ali da će nastojati da to obavi što pre.
Prethodno je predsednik Republikanske stranke Trej Gaudi, koji je osnovao specijalnu Komisiju da istraži terorističke napade na predstavništvo SAD u Bengaziju, rekao je da će preduzeti sve pravne lekove, kako bi dobio sve mejlove koje je Klintonova pisala dok je bila državni seketar.
Komisija želi da istraži i celokupnu komunikaciju bivšeg državnog sekretara, koja se odnosi na Libiju.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hilari Klinton poziva na objavljivanje svojih mejlova

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Mar.2015

Pošto je suočena sa optužbama republikanaca, da je isključivo koristila privatnu imejl adresu za slanje elektronske pošte, dok je bila državni sekretar SAD za spoljnu politiku, Hilari Klinton je pozvala da se njena pošta objavi..."Želim da se objavi moja pošta i zatražila od predstavnika vlasti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.