Vojska Iraka oslobodila dva grada od džihadista Islamske države

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Iraka oslobodila dva grada od džihadista Islamske države

Iračke trupe, uz podršku šiitskih paravojski i kurdskih snaga, oslobodile su dva grada na istoku zemlje koje je letos osvojila vojska ekstremističke Islamske države, saopštili su danas irački zvaničnici.

Vlasti provincije Dijala navele su da su iračke snage kasno sinoć ušle u gradove Sadija i Džalula, posle žestokih okršaja sa borcima Islamske države.

Dok se borbe i dalje vode u okolini ta dva grada, a pirotehničari sa ulica uklanjaju mine koje su ekstremisti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postavili pre povlačenja, izbeglice se već vraćaju u svoje kuće.

Kurdske bezbednosne snage učestvovale su u borbama protiv Islamske države u oba grada u provinciji Dijala gde žive i Iračani i Kurdi.

Tokom intenzivne ofanzive u kojoj su zaposeli velike delove Iraka i susedne Sirije, islamski ekstremisti su avgusta osvojili Džalulu, 125 kilometara severoistično od Bagdada, i Sadiju, 95 kilometara severno od glavnog grada Iraka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.