Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD naoružavaju iračke sunite za borbu protiv Islamske države

23.11.2014. -

Sjedinjene Države planiraju da u Iraku u cilju borbe protiv terorističke grupe Islamska država naoružaju i obuče ne samo jedinice redovne vojske i kurdskih ustanika, već i odrede sunitskih plemena, kaže se na sajtu Pentagona.

Planirana je kupovina automata AK-47, bacača granata i minobacača.

Izdvajanja u tu svrhu predviđena su u fiskalnoj 2015 godini. Ministarstvo odbrane SAD planira da isporuči sunitskim plemenima u Iraku oružje u vrednosti od 24 miliona dolara. To je manji deo ukupne vojne pomoći, koja će biti obezbeđena Iračanima u borbi protiv islamista.

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Oslobođena dva grada od islamista u Iraku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2014, 13:05

Iračke trupe, uz podršku šiitskih paravojski i kurdskih snaga, oslobodile su dva grada na istoku zemlje – Sadiju i Džalulu koje je letos osvojila vojska ekstremističke Islamske države, saopštili su irački zvaničnici...Vlasti provincije Dijala navele su da su iračke snage ušle u gradove posle...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.