Stiv Balmer: Nije vreme da odem iz Microsofta

Izvor: B92, 30.Jun.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiv Balmer: Nije vreme da odem iz Microsofta

Izvršni direktor Microsofta, Stiv Balmer, prvi put se javno obratio kritičarima koji kažu da bi trebalo da se povuče sa mesta prvog čoveka ove kompanije.

„Recite mi da li mi nedostaje energije ili ubedljivosti ili ako ne sprovodimo sve promene koje treba", bukvalno se prodrao na sastanku u Seattle Rotary Club-u kada ga je neko upitao šta misli o ljudima koji kažu da mu je vreme da ode.

Ruku na srce, kritičari nikada nisu ni dovodili u pitanje Balmerovu energiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili ubeđenja, već sposobnost da sprovede odluke i predvidi šta se dešava „iza ćoška". Microsoft pokušava da napravi neke promene uvođenjem Windows Phonea, ali izgleda da je s tim zakasnio, a usput je sasvim propustio da „zajaše" novi talas u svetu računarstva koji nam je doneo tablete.

Na istom skupu Balmer je upitan i o Windowsu 8 i šta to znači za Microsoft. „Ako biste me rasporili, unutra biste pronašli samo Windows. Windows. Windows... Naša kompanija je stvorena na plećima Windowsa i on je zaslužan za najveći deo našeg uspeha i svih drugih važnih stvari koje radimo."

Balmer je takođe označio tri polja inovacije na koje treba obratiti pažnju u skorijoj budućnosti:

„Kao prvo, kompjuter će da nauči da vas prepozna, više nego što to čini danas. Videće vas. Prepoznaće vaše gestove, vaš glas, vaše prste.

Drugo, kompjuter će naučiti da vas razume.

I treće, tu je cloud computing, smeštanje podataka i softvera na udaljene servere koje vode kompanije poput Amazona i Microsofta. Ljudi će pristupati softverima preko kompjutera, mobilnih telefona i televizije. Ovaj fenomen će biti izvor za nastajanje mnogo novih kompanija u budućnosti.

Tako da će narednih pet, deset godina biti vrlo uzbudljivo”, zaključio je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stiv Balmer: Nije vreme da odem iz Microsofta

Izvor: medio.rs, 30.Jun.2011

Izvršni direktor Microsofta, Stiv Balmer, prvi put se javno obratio kritičarima koji kažu da bi trebalo da se povuče sa mesta prvog čoveka ove kompanije.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.