Ranjivo 200.000 PC računara

Izvor: ITsvet.com, 26.Feb.2012, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjivo 200.000 PC računara

Sigurnosni istraživači su saopštili da je celih 200.000 sistema koji su povezani sa internetom ranjivo usled greške koja postoji u Symantecovom pcAnywhere softveru uključujući 5000 sistema koji se koriste za svrhe prodaje i koji sakupljaju podatke o kreditnim karticama potrošača. Ovo otkriće je usledilo nekoliko nedelja nakon što je Symantec obavestio korisnike da onemoguće ili deinstaliraju pcAnywhere program jer su hakeri uspeli da dođu do izvornog koda za daljinski pristup softveru. Nekoliko dana kasnije je Symantec saopštio da je zakrpio sve poznate slabe tačke u okviru pcAnywhere, ali je odbio da potvrdi da je proizvod siguran za korišćenje.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Rapid7 upozorava na mogućnost hakovanja 200.000 Windows PC računara

Izvor: ITBox.rs, 26.Feb.2012

Istraživač Rapid7 nagoveštava da će 200.000 sistema povezanih sa internetom biti “oteti” od strane hakera, a sve to zahvaljujući slabosti Symantec's-ovog popularnog prizvoda, pcAnywhere. Ova vest je objavljena mesec dana posle molbe Symantec's-a da korisnici isključe ili popuno..Pročitaj...

Nastavak na ITBox.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.