Prodaja Nokije podbacila u Evropi

Izvor: Baguje.com, 20.Apr.2012, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja Nokije podbacila u Evropi

Dok su u SAD ostvareni vrlo dobri rezultati prodaje novih Nokijinih lumija (Nokia Lumia) telefona, u Evropi su  ipak ostvareni loši.
Nokija je u prvom kvartalu zabeležila loše rezultate poslovanja i prodaje novih modela mobilnih telefona koji su bazirani na vindous fon (Windows Phone) operativnom sistemu koji je u vlasništvu Majkrosofta (Microsoft) .
Ovogodišnji prihodi Nokije u prva tri meseca pali su sa prošlogodišnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << 10,4 na 7,4 milijardi evra, dok je dobit pala sa 438 miliona u plusu na gubitak od 1,34 milijardi evra.
Stiven Elop (Stephen Elop) je izjavio kako su lumija telefoni dobili dobre kritike, te je ukupno prodato oko dva miliona pametnih telefona iz te linije.
Najavio je i kako će Nokija obnoviti svoju ponudu na donjem segmentu tržišta, što znači da će predstaviti nove modele koji će biti bazirani na Simbijanu (Symbian) u cilju konkurisanja sa cenom.
 



Post "Prodaja Nokije podbacila u Evropi" je objavio icecold za sajt Baguje.COM, dana 20. 04. 2012.
Kategorije: Mobilni, Nokia, Vesti, Windows Phone 7 | Tagovi: lumia



Nastavak na Baguje.com...






Povezane vesti

Gde je Nokia pogrešila?

Izvor: B92, 21.Apr.2012, 10:50

Nokijin pokušaj da ugrozi dominaciju iPhonea i Androida nije uspeo da ubedi operatere u Evropi, čime je kompanija ostala bez moćnih saveznika u borbi da povrati prvo mesto na tržištu mobilnih telefona...Četiri velika operatera u Evropi, gde se telefoni prodaju od Božića, rekli su za Reuters da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.