OPREZ: Zbog neispravnog punjača tablet Nokia Lumia 2520 povučen iz prodaje

Izvor: JavneVesti.com, 18.Apr.2014, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ: Zbog neispravnog punjača tablet Nokia Lumia 2520 povučen iz prodaje

Problem je sa plastičnim poklopcem utikača za punjenje, koji bi mogao da se olabavi i ispadne. Ovo bi značilo da su unutrašnje komponente otvorene što može dovesti do strujnog udara kada bi neko pokušao da isključi punjač sa struje

 
Nokia je iz prodaje u Velikoj Britaniji, Austiji, Danskoj, Finskoj, Nemačkoj, Rusiji i Švajcarskoj povukla tablet Lumia 2520 zbog neispravnog punjača. Procenjuje se da ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << problem ima 30.000 korisnika, a Nokia savetuje svima koji poseduju pomenuti punjač (AC-3oo) da odmah prestanu sa njegovim korišćenjem.
Problem je sa plastičnim poklopcem utikača za punjenje, koji bi mogao da se olabavi i ispadne. Ovo bi značilo da su unutrašnje komponente otvorene što može dovesti do strujnog udara kada bi neko pokušao da isključi punjač sa struje.
Pored toga što se tablet Lumia 2520 povlači iz prodaje u pomenutim zemljama, kompanija je takođe rešila da stopira prodaje ovog punjača u Americi, koji je tamo označen kao ” Lumia 2520 Travel Charger” (punjač za putovanje).
 
Nokia je izjavila da nije potvrđeno da je došlo do bilo kakvih incidenata zbog pomenutog problema, pa je ovaj potez čisto iz predostrožnosti. Kompanija takođe dodaje da punjač nije ona proizvela, i da nijedan drugi nema ovaj problem. Ukoliko posedujete pomenuti AC-300, na ovom sajtu možete dobiti više informacija i savete.

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.