Izvor: Mikro - PC World, 27.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neto prihod kompanije Dell smanjen za 48 procenata

Kompanija Dell je u krajem ove nedelje objavila da je njen neto prihod u četvrtom tromesečju 2008. opao za 48 % i istovremeno najavila da će dodatno smanjiti svoje troškove, do sume od četiri milijarde dolara do kraja fiskalne 2011. godine, kako bi se izborila s recesijom. Kompanija je u četvrtom tromesečju 2008. koje je završeno 30. januara zabeležila prihod od 351 milion dolara, što je za 48 % manje u odnosu na 679 miliona u istom tromesečju godinu dana ranije. Ukupni prihod kompanije za celu prošlu fiskalniu godinu iznosi 13,4 milijardi dolara, što je za 16 % manje u odnosu na 2007. Majkl Del, glavni izvršni rukovodilac kompanije, smatra da je to posledica smanjenja potražnje IT proizvoda, jer su ulaganja u toj sferi odložena dok se privreda malo ne oporavi. Međutim, kompanija zbog toga preduzima druge korake kako bi smanjila troškove i prilagodila se recesiji. Dell namerava da do kraja fiskalne 2011. godine smanji troškove za četiri milijarde dolara, umesto za tri koliko je bilo najavljeno u maju prošle godine. Koraci koje će Dell preduzeti u tom pogledu su smanjivanje kompenzacija, otpuštanje osoblja, restruktiruranje dizajna i distribucije proizvoda, zatvaranje pojedinih fabrika uz prebacivanje proizvodnje na druge proizvođače i selektivno usmeravanje ulaganja u proizvode s većom profitnom stopom kao što su serveri za preduzeća, sistemi za skladištenje podataka, softver i mrežne usluge. (M.V.)Pošaljite vaš komentar

Nastavak na Mikro - PC World...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

General Motors lane smanjio gubitke na 31 milijardu dolara

Izvor: EMportal, 27.Feb.2009

General motors je prošlu godinu završio s gubitkom od 30,9 milijardi dolara, što je poboljšanje u odnosu na gubitak od 43,3 milijarde dolara iz 2007.

Nastavak na EMportal...

Profit "Gorenja" 57 odsto manji u 2008.

Izvor: Blic, 27.Feb.2009

Slovenački proizvođač kućnih uređaja, "Gorenje", ostvario je u 2008. neto profit od 10,2 miliona evra, što je 57 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu, ali su zato prihodi istovremeno porasli tri odsto, na 1,33 milijarde evra, pokazali su preliminarni podaci...Predsednik uprave "Gorenja", Franjo...

Nastavak na Blic...

Dobit Erste Bank Grupe od 860 miliona EUR u 2008.

Izvor: Economy.rs, 28.Feb.2009, 03:37

Austrijska Erste Bank Grupa u petak je izvestila da je proslu godinu zakljucila s neto dobiti u iznosu od 859,6 miliona EUR, sto je za 26,8 manje u poredjenju s godinom ranije.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mikro - PC World. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mikro - PC World. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.