Medvedev posetio Apple i Twitter

Izvor: B92, Beta, 24.Jun.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev posetio Apple i Twitter

Dmitrij Medvedev u poseti je SAD-u, a između brojnih bilateralnih susreta našao je vremena za posetu Silicijumskoj dolini i kancelarijama najvećih tehnoloških kompanija današnjice.

Izvor: T-Portal




Predsedniku Medvedevu inovacija je na vrhu prioriteta u Rusiji, pa je u Skolkovu kraj Moskve pokrenuo gradnju 'inovacijskog grada', što je ruski odgovor na američku Silicijumsku dolinu, a tokom posete SAD-u obišao je i prostorije kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Twitter, Cisco, Apple i Yandex.

Tokom boravka u Appleu dočekao ga je prvi čovek kompanije, Stiv Džobs, koji mu je poklonio najnoviju verziju iPhonea, pa je Medvedev postao prvi Rus koji poseduje ovaj uređaj.

Medvedev je posetio i prostorije Twittera i tom prilikom otvorio svoj nalog. Poslao je i svoj prvi 'twit' kojim je pozdravio korisnike na ovoj društvenoj mreži i mikrobloging servisu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvo razmenili tvitove, pa otisli na klopu

Izvor: 24sata, 25.Jun.2010, 06:06

Dmitriju Medvedevu, predsedniku Rusije, prvi čovek kompanije „Epl“ Stiv Džobs poklonio je ajfon 4 na dan kada je „Epl“ pustio u prodaju ovaj model. Predsednik Medvedev je tako postao prvi Rus koji poseduje taj uređaj. On je, takođe, otvorio i nalog na Tviteru i poslao svoj prvi „tvit”.

Nastavak na 24sata...

Nova era u odnosima SAD - Rusija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2010

VAŠINGTON -..Ruski predsednik Dmitrij Medvedev završava trodnevnu, očigledno veoma uspešnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, koju neki posmatrači ocenjuju čak kao početak nove ere u američko-ruskim odnosima...Nakon napretka u rešavanju najvažnijih pitanja u vezi sa bezbednošću i značajnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.