KUPOVINA OD 10 MILIJARDI DOLARA Nova spajanja kablovskih operatera u SAD

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUPOVINA OD 10 MILIJARDI DOLARA Nova spajanja kablovskih operatera u SAD

Američki kablovski operater Charter Communications saopštio je danas da kupuje operatera Bright House Networks za 10,4 milijarde dolara (9,3 milijarde evra) u gotovini i akcijama, što će mu omogućiti proširenje mreže.

Bright House ima oko dva miliona video pretplatnika, sa Floridom kao glavnim tržištem gde namerava da se razvija Charter Communications.

Bright House je, takođe, prisutan u Alabami, Džordžiji, Mičigenu i Kaliforniji.

Charter je precizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će isplatiti vlasniku firme Bright House, kompaniji Advance Newhouse, dve milijarde dolara u gotovini a ostatak u akcijama.

Čim transakcija bude završena, Advance Newhouse bi trebalo da kontroliše 26,1 odsto kompanije Charter.

Akteri na tržištu kablovske televizije u SAD nastoje poslednjih godina da se konsoliduju kako bi se oduprli sve jačoj konkurenciji satelitskih mreža i kompanija iz oblasti interneta, kao što je Netflix.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.