Jordan ponovo primenjuje smrtnu kaznu, pogubljeno 11 zatvorenika

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jordan ponovo primenjuje smrtnu kaznu, pogubljeno 11 zatvorenika

Jordanske vlasti juče su ponovo primenile smrtnu kaznu, posle osam godina pauze, i obesile 11 zatvorenika optuženih za ubistvo, saopštilo je jordansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Ukupno 11 kriminalaca danas je pogubljeno u zatvoru" oko 70 kilometara južno od Amana, navodi se u saopštenju koje je prenela jordanska agencija Petra.

"Nastavkom primene smrtne kazne, Jordan je izgubio svoju poziciju retko progresivne zemlje na Bliskom istoku", saopštila je međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizaciju za ljudska prava Hjuman Rajts Voč.

U Jordanu se kapitalna kazna ne primenjuje od 2006. godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da javno mnjenje smatra da je povećan kriminal u zemlji nastao zbog prekida primene te kazne.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.