Jedanaesti ljekar umro od ebole

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedanaesti ljekar umro od ebole

FRITAUN - Zdravstveni zvaničnici u Sijera Leoneu saopštili su danas da je jedanaesti ljekar u ovoj zemlji umro od ebole.

Doktor Viktor Vilobi umro je juče, a njegov test na ebolu bio je pozitivan u subotu, 13. decembra.

Vilobi je bio jedan od najuglednijih ljekara u Sijera Leoneu. Epidemija ebole u zemljama zapadne Afrike naročito je teško pogodila zdravstvene  radnike, prenio je AP.

Ebola se prenosi tjelesnim tečnostima oboljelih, odnosno bliskim kontaktom sa zaraženim osobama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Sijera Leone:Jedanaesti ljekar umro od ebole

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Dec.2014

Zdravstveni zvaničnici u Sijera Leoneu saopštili su danas da je jedanaesti ljekar u ovoj zemlji umro od ebole...Doktor Viktor Vilobi umro je juče, a njegov test na ebolu bio je pozitivan u subotu, 13. decembra...Vilobi je bio jedan od najuglednijih ljekara u Sijera Leoneu. Epidemija ebole u zemljama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.