Hrvatski vojni invalidi i veterani protestuju na putu ka Saboru

Izvor: Blic, 30.Okt.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski vojni invalidi i veterani protestuju na putu ka Saboru

Hrvatski ratni vojni invalidi i branitelji, koji već danima protestuju ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu, krenuli su jutros put Hrvatskog sabora, gde će danas biti održan okrugli sto o ostvarivanju njihovih prava.

Na čelu povorke okićene državnim zastavama i zastavama gardijskih brigada veterani nose sliku Nevenke Topalušić, braniteljke sa 100 procentnim invaliditetom koja je preminula tokom protesta.

Iza njih su najteži invalidi Domovinskog rata u kolicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ostali učesnici protesta koji nose transparente "100 odsto za Hrvatsku" i "Uvek verni Bogu i domovini".

Policija je zatvorila Savski put, tako da trenutno nema saobraćaja u oba pravca, javila je agencija Hina.

Danas je jedanaesti dan protesta na platou ispred Ministarstva branitelja, gde demonstranti traže ostavke resornog ministra Predraga Matića, njegove zamenica Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića i da se u što kraćem roku izradi ustavni zakon o braniteljima koji više nijedna politička opcija ne bi mogla da menja.

Ratni vojni invalidi su krenuli u Hrvatski sabor na poziv predsednika parlamenta Josipa Leke, koji ih je pozvao da probleme rešavaju u institucijama hrvatske države i da okrugli sto održe u Saboru kao predstavničkom telu svih građana.

Prethodno, i premijer Zoran Milanović pozvao je branitelje da okončaju protest i razgovaraju u institucijama, a ne na ulici, dok je ministar Matić poručio da je uvek otvoren za razgovore, ali da ne pristaje na ultimatume, niti će podneti ostavku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiljadu invalida i branitelja protestuje u Zagrebu

Izvor: Studio B, 30.Okt.2014

Oko hiljadu ratnih vojnih invalida i veterana koji već danima protestuju ispred resornog ministarstva u Zagrebu, prošlo je danas u protestnoj koloni centralnim gradskim ulicama do sedišta Sabora...U parlament na Markvom trgu, gde se nalazi i sedište Vlade, pozvao ih je predsednik Sabora Josip Leko...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.