Holandija: Samsung krši patente

Izvor: B92, 24.Avg.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija: Samsung krši patente

Holandski sud doneo je odluku u korist Applea i zabranio prodaju Samsung telefona - Galaxy S, Galaxy S II i Galaxy Ace.

Istog dana kada iz Samsunga stižu najave o novim modelima, stižu i negativne vesti.

Holandski sud, kome je Apple podneo tužbu protiv kompanije Samsung zbog navodonog kršenja patenata, zabranio je prodaju tri Samsung modela telefona Galaxy S, S II and Ace, prenosi Engadget. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zbog spornog patenta oznake EP 2,058,868 prodaja ovih uređaja biće zabranjena u svim zemljama Evropske unije u kojima je Apple zaštitio ovaj patent.

U zvaničnom saopštenju navodi se i da Galaxy Tab 10.1 i model oznake 10.1v takođe krše neke od patenata, ali nije precizirano hoće li njihova prodaja biti zavranjena.

Zabrana će stupiti na snagu 13. oktobra.

Dodatne informacije možete pronaći ovde ili, ukoliko razumete holandski, ovde.

Apple je već uspeo da izdejstvuje stopiranje prodaje Galaxy Taba u svim zemljama EU osim Holandije, a javnost je nakon toga spekulisala o mogućim posledicama ovog spora.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samsung Galaxy sada zabranjen širom EU

Izvor: Mondo, 24.Avg.2011

Sud u Holandiji je zabranio prodaju Samsung Galaxy Tab uređaja u Holandiji i svim zemljama Evropske unije u kojima je Apple zaštitio ovaj patent.

Nastavak na Mondo...

Epl dobio Samsung na sudu

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 08:35

Holandski sud doneo je odluku u korist Epla i zabranio prodaju Samsung telefona - Galaxy S, Galaxy S II i Galaxy Ace. ..Istog dana kada iz Samsunga stižu najave o novim modelima, stižu i negativne vesti..."Samsung" dobio "Epl" na sudu..Holandski sud, kome je Epl podneo tužbu protiv kompanije Samsung...

Nastavak na S media...

Zabranjena prodaja Samsungovih modela Galaxy S, SII i Ace u nekim evropskim zemlja

Izvor: Mikro - PC World, 25.Avg.2011

Nakon odluke da je kompanija Samsung narušila prava na korišćenje Appleovog patenta vezanog za upravljanje fotografijama, sud u Hagu je u sredu zabranio sve isporuke tri Samsungova telefona iz serije Galaxy u nekim evropskim zemljama, počevši od 15. oktobra. Isporuka modela Galaxy S, SII i Ace...

Nastavak na Mikro - PC World...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.