Fitbit Alta – elegantno do vitke linije

Izvor: ItRešenja.com, 27.Jun.2016, 02:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fitbit Alta – elegantno do vitke linije

Godinama unazad fitnes gedžeti uživaju ogromnu popularnost u svetu, a intenzivna potražnja za njima porasla je i na ovim prostorima. Njihov glavni zadatak je da nam pruže detljne informacije o dnevnim i noćnim aktivnostima organizma, ali i da budu pravi vodiči na putu ka zdravijem načinu života. Zanimljivo je da se pojedina rešenja lako mogu pretvoriti i u vrhunske fitnes instrukture, a sve je više i fitnes narukvica koje sa svojim naprednim hardverom mogu trekovati (pratiti) i vitalne >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << funkcije organizma (na primer puls).

Neki od Vas bi sada rekli kako su ovi gedžeti prvenstveno namenjeni sportistima i rekreativcima, ali nije tako – fitnes gedžete mogu korisiti svi ili bar one osobe koje su ozbiljno rešile da loše navike stave po strani i da krenu putem zdravijeg načina života. U USA i na starom kontinentu fitnes gedžeti se koriste i u bolnicima za praćenje stanja pacijenata, odnosno njihovih dnevnih/noćnih aktivnosti, kao i u institucijama koje osobe sa viškom kilograma prate u cilju gubitka kilaže (preko fitnes gedžeta se meri unos i potrošnja kalorija). Na osnovu ovoga što smo rekli nije teško zaključiti da fitnes gedžeti imaju zaista široku primenu i da njihovo vreme tek dolazi, obzirom da im se iz generacije u generaciju broj funkcija rapidno povećava.

Fitbit je kompanija sa najviše iskustva na ovom polju i nekako se izdvojila od ostalih ne samo po dizajnu i kvalitetu, već i po funkcijama koje nudi kroz svoja rešenja. Iz aktuelnog portfolia ovog proizvođača trenutno se izdvaja fitnes narukvica pod imenom Alta o kojoj više reči sledi u nastavku ovog teksta.

Alta – elegantna i superiorna

Alta je potpuno svedena i veoma lepo dizjanirana fitnes narukvica kompanije Fitbit čiji je glavni zadatak da prati dnevne i noćne aktivnosti svog vlasnika, ali i da se besprekorno uklopi kako uz sportsku, tako i uz elegantnu garderobu. Zbog svog jedinstvenog vizuelnog identiteta Alta se smatra najelegantnijom i najlepšom fitnes narukvicom na tržištu koja se veoma često može videti na manekenkama na modnim pistama i poznatim sportistima dok trče, igraju fudbal, košarku i odbojku ili se jednostavno spremaju pred velike sportske nastupe. Ona je nezamenjiv drugar rekreativcima, starijim osobama, medicinskom osoblju, pacijentima i osobama koje teže zdravim životnim navikama. Alta je u biti pravi prijatelj svima koji žele da se odreknu loših i prihvate zdrave navike, te maksimalno poboljšaju kvalitet života u svim pravcima.

Osnovu Alta narukvice čini 3-axis akcelerometar koji nadzire i dnevne i noćne aktivnosti njenog vlasnika ili vlasnice. Kada je reč o dnevnim aktivnostima Alta prati kretanje korisnika, iskoračane korake i stepenice, pređene kilometre, pređenu distancu, potrošene kalorije i način na koji nosilac iste vežba. Od noćinih aktivnosti posebno se izdvaja trekovanje dubine sna, što je od ključne važnosti sportistima i rekreativcima jer je kvalitetan san jedna od veoma bitnih stvari za normalno funkcionisanje organizma. Alta poseduje i kalendar, alarm i sat, kao i sistem za notifikacije koji pruža inforamcije o primljenim mailovima, porukama i pozivima.

Kako je napravljena od posebne vrste gume i nerđajućeg čelika Alta je otporna na većinu spoljnih uticaja uključujući i vodu. To znači da se bez problema može nositi kada je napolju kiša, međutim nije preporučljivo sa njom plivati ili roniti, prosto nije dizajnirana da bude toliko vodootporna. Alta se inače lako održava, neće se oštetiti pri nekom blažem padu i što je najvažnije veoma brzo se puni – za samo nekoliko sati baterija ove narukvice je kompletno napunjena i spremna da pruži trekovanje punih pet dana, neretko i duže, tj. u slučaju da se ne koristi ceo dan. Takođe, Alta se jednostavno i brzo sinhronizuje (preko Bluetooth veze) sa najrazličitijim Android i iOS uređajima, s tim da je aplikacija za iOS po nekom našem mišljenju mnogo lepše i kvalitetnije odrađena, a poseduje i nekoliko korisnih opcija koje Android verzija nema.

Posebnosti Alta narukvice

Ono što Alta narukvicom čini drugačijom od stotine različitih rešenja na tržištu je njen mali displej preko koga se mogu pratiti gotovo svi bitni parametri (iskoračani koraci i stepenice, pređeni kilometri, potrošene kalorije…), ali i notifikacije koje su preuzete sa nekog od pametnih uređaja sa kojim je narukvica u sprezi. Naravno, aplikacija donosi znatno detaljniji uvid u sve parametre, međutim za neki brzi pregled na displeju ove narukvice je moguće naći sve osnovne podatke. Alta je posebna i po unikatnom dizajnu dipleja (deluje kao da je blago savijen), a za nju je proizvođač dizajnirao i zanimljive i unikatne dodtke od kože i plemenitih metala. Par rečenica i o benefitima. Odmah po stavljanju narukvice na ruku kreće aktivno praćenje svih dnevnih i noćnih aktivnosti korisnika i to bez greške – to je najveći benefit Alte. Većina narukvica ovog tipa na tržištu nije precizna i ima veliki broj bagova, međutim Alta radi precizno i tačno. To su potvrdili apsolutno svi testovi na kojima se našla ova narukvica, kao i brojna priznanja koja je dobila od najrazličitijih instituta iz EU i USA.

Suma sumarum

Fitbit je sa Alta fitnes narukvicom konkurenciji poručio da se zna ko je glavni baja na tržištu fitnes gedžeta, a kupcima ponudio jedan lep, pouzdan i kvalitetan proizvod koji će sa uživanjem nositi svaki dan i svaku noć. Bezbroj odličnih funkcija, mogućnost transformacije narukvice u vrhunskog fitnes i motivacionog trenera najveće su prednosti Alta narukvice. Ako na sve dodamo i unikatne prateće dodatke, odličnu bateriju i rad bez greške, onda je ova narukvica definitivno najbolja investicija za sve koji brzo i lako žele da zaplove ka zdravim životnim navikama. Sve preporuke!



Cena (sa PDV-om): 23.000,00 dinara

Kontakt: iStyle, www.iStyle.rs

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.