Deca previše ispred ekrana

Izvor: ITsvet.com, 14.Okt.2010, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca previše ispred ekrana

Za razliku od pre dvadeset kada su računari bili dostupni daleko manje nego danas deca su pred ekranima raznih uređaja provodila ne više od sat do dva nedeljno. U današnje vreme deca provode najmanje dva sata dnevno ispred ekrana a u nekim slučajevima i mnogo više. Centar za istraživanja univerziteta Bristol u Velikoj Britaniji je izvršio istraživanje ponašanja dece starosti između 10 i 11 godina koja provode više od dva časa dnevno ispred ekrana tehnoloških uređaja. Rezultati njihovog istraživanja zaključuju da deca koja provode više od dva časa bilo igrajući igre ili gledajući televiziju imaju određeni problema sa emocijama, ponašanjem ali i hiperaktivnosti.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Deca previše ispred ekrana

Izvor: TimockeVesti.net, 14.Okt.2010

Za razliku od pre dvadeset kada su računari bili dostupni daleko manje nego danas deca su pred ekranima raznih uređaja provodila ne više od sat do dva nedeljno. U današnje vreme deca provode najmanje dva sata dnevno ispred ekrana a u nekim slučajevima Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.